Det var en U14-fodboldkamp hos Bangsbo Freja, der skabte frygten for smittespredning. Foto: Jeppe Hostrup

Ingen smittede blandt hjemsendte folkeskoleelever i Frederikshavn

Ingen elever i de 14 folkeskoleklasser i Frederikshavn, der i sidste uge blev hjemsendt af frygt for coronavirus, er testede positive.

Ud fra et sikkerhedshensyn valgte Frederikshavn Kommune onsdag 17. juni at hjemsende 14 folkeskoleklasser, efter at enkelte elever gennem en fodboldkamp havde været i kontakt med en privatskoleelev, der efterfølgende blev konstateret smittet med Covid-19.

Læs også Fodboldformand går forsigtighedens vej: Vi har så mange forholdsregler

Alle elever fra de i alt 14 hjemsendte folkeskoleklasser er nu testet to gange for Covid-19, og ingen er fundet smittet.

- Først og fremmest er vi lettede over, at ingen af vores elever er smittet med coronavirus. Vi handlede prompte og hurtigt, da vi valgte at hjemsende eleverne. Det gjorde vi for at undgå smittespredning, og nu kan eleverne trygt vende tilbage til skolen, siger Anette Nedermark, skolechef i Frederikshavn Kommune.

Samtlige klasser tilbage på skolerne onsdag
Testresultaterne er kommet løbende, og mandag kunne tre klasser genoptage den fysiske undervisning. tirsdag kunne otte klasser genoptage undervisningen på folkeskolerne ved fremmøde. Og onsdag kommer eleverne fra de sidste tre klasser tilbage på skolebænken.

Læs også Coronavirus: 12 klasser i Frederikshavn hjemsendt

De hjemsendte elever har modtaget hjemmeundervisning i perioden, hvor de har været forhindret i fysisk fremmøde.

- Eleverne får nu mulighed for at runde skoleåret, der jo unægtelig har været noget turbulent, af på en ordentlig måde. Det er vi meget glade for. Det er en skøn nyhed, siger Anders Brandt Sørensen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune.