LIGE NU:

Iransk ægtepar i grundlovsforhør efter trusler om at brænde sig selv

Den dramatiske episode på Asylcenter Frederikshavn onsdag formiddag får nu et retsligt efterspil - det iranske ægtepar er sigtet for at have overtrådt Straffeloven.

Det iranske ægtepar, der onsdag var centrum i en dramatisk konflikt på Asylcenter Frederikshavn på Knivholtvej, skal torsdag fremstilles i grundlovsforhør. Parret er sigtet for at have overtrådt Straffelovens paragraf 180 om ildspåsættelse, efter de truede med at sætte ild til sig selv.

Det bekræfter anklager i  sagen, Peter Rask ved Nordjyllands Politi.

Ægteparret udløste onsdag formiddag en større alarm, da de havde hældt benzin ud over sig selv på asylcenteret. Truslen kom i kølvandet på en nylig afgørelse fra Udlændingestyrelsen, som havde afvist deres ansøgning om asyl. Derfor skulle parret flyttes til et andet asylcenter, og det udløste altså den voldsomme reaktion. 

Både Nordjylland Politi, Nordjyllands Beredskab og flere ambulancer blev kaldt til asylcenteret. Beredskabet holdt standby uden for bygningerne, mens politiet forhandlede med ægteparret.

Konflikten endte dog fredeligt, da parret efter noget tid indvilligede i at forlade deres værelse. Ingen kom til skade ved episoden, men Nordjyllands Politi luftede allerede kort efter muligheden for at sigte ægteparret.

Grundlovsforhøret begynder ved retten i Hjørring klokken 13. Her skal parret på henholdsvis 35 og 41 år afgive forklaring.