LIGE NU:

Ishockey: Dyrt med nedlukning inden slutspil

Det kommer til at koste klubberne dyrt, de går glip af det økonomisk attraktive slutspil, lyder det fra direktøren i Frederikshavn White Hawks.

Der er mørkt i ishockeyhallen i Frederikshavn. Der er slukket for anlægget, så isen kan smelte.

- Det er bare trist at stå her og det hele er slut, men der er ikke noget, at gøre ved det, siger Henrik Andersen, direktør i Frederikshavn White Hawks.

Målene er parkeret. De sidste sodavand er lagt på køl, mens 2.000 liter øl i fadsølanlægget ender i kloakken.

- Vi har for 40.000 kroner i tankanlægget nu. Det er bare spildte penge, som vi skal hælde ud i kloakken, men der er ikke noget, at gøre ved det, siger Henrik Andersen.

Misser sæsonens store indtægter

Nedlukningen af ishckeysæsonen bliver dyr for de ni klubber. Slutspillet stod for døren, og det er normalt her, at klubberne samler mange tilskuere og dermed henter en stor del af sæsonens indtægter.

- Det er klart, at alle klubberne kommer til at imødese et tab på det her. Vi kommer også til at få et sekscifret tab på det. Vi skal til at gøre tingene op nu. Det gør ondt, fordi det er i slutspillet, at man tjener pengene. Det er her, at man kan sælge sponsorpakker, siger White Hawks-direktøren.

På det sportslige plan betyder nedlukningen, at der ikke kåres en dansk mester i år. Aalborg Pirates førte grundspillet med 18 point og var favoritter til guldet.

Holdet får dog adgang til Champions League næste sæson, og klubben har også meldt ud, at de trods den økonomiske lussing, som kommer nu, også spiller næste sæson. Samme melding kommer fra Frederikshavn.

- Det får konsekvenser, at der er nul omkostninger nu. Vi er nødt til at skære indtil benet, og vi skal også ud og spørge vores sponsorer, om de kan hjælpe os i nødens stund, siger Henrik Andersen.

Se indslaget og interview med Jimmy Bøjgaard her. 

Det kommer til at koste Frederikshavn White Hawks et 6-cifret beløb, at ishockeysæsonen slutter før tid. Det vurderer klubbens direktør Henrik Andersen.