Julerekord i Skagen: 175 børn dansede om træet

Børn i Skagen satte sammen med julemanden rekord i flest børn, der danser om juletræ på samme tid. Foto: Johnni Isaksen

Julen blev for skudt i gang i Skagen med en vaskeægte julerekord. 175 børn dansede sammen med julemanden rundt om træet på torvet, og det udløste både en plads i Børnenes Rekordbog og godteposer fra julemanden.

Julemåneden er skudt i gang og nedtællingen til juleaften er for alvor begyndt nu hvor vi har rundet første søndag i advent og de nordjyske julemarkeder og julearrangementer lokker med masser af hygge.

Skagen er ingen undtagelse, og på denne første søndag i advent var der ikke bare julehyge på programmet. Julemanden blev også hentet ind for at stå i spidsen for en ægte julerekord.

Klokken 11 kom julemanden sejlende til Skagen på en kutter fyldt med englebørn og nisser. I hestevogne kørte de til byens torv, hvor englene åbnede den tredje låge i Skagens levende julekalender - lågen til julemandens hus.

I julemandens hus var sække fyldt med godter til de mange børn, men inden børnene kunne sætte tænderne i julegodterne, skulle der sættes rekord i dans om juletræ.

Helt præcis ville Skagen skrive sig ind i Børnenes Rekordbog ved at få så mange børn som muligt til at danse om juletræ samtidig. Det er en helt ny rekord, som ikke findes i rekordbogen i forvejen, og derfor var børnene ret sikre på at komme i rekordbogen. Spørgsmålet var så bare, hvor mange børn, der tog hinanden i hånden og dansede med julemanden om juletræet.

Der blev talt 175 børn, og rekorden kommer med i den kommende udgave af Børnenes Rekordbog. I Skagen er de naturligvis klar til at gentage bedriften næste år og forsøge at slå rekorden.

Se indslaget fra Skagen herunder.

02:12 Luk video

 

Forsiden lige nu