Foto: Lützau

Jyllands dyreste drøm af et sommerhus ligger i Skagen

Hollænderhuset i vandkanten ved Gammel Skagen er blevet sat til salg for første gang siden 1977 og kan erhverves for små 22 millioner kroner.

Hvis du nu skulle lukke øjnene et øjeblik og forestille dig det smukkeste sommerhus, dine drømme overhovedet kan skrue sig op til sætte sammen, ville det så ikke se nogenlunde sådan her ud: Charmerende, historisk ydre med karakteristiske gule mure og rødt tag - og udstyret en uforstyrret udsigt over havet?

Hvis det er tilfældet, er det nu, der skal ledes efter reserver på kistebunden, for den drøm er netop blevet sat til salg i Skagen. Og den kan købes for den nette sum af 22 millioner kroner, skriver Boliga.dk.

Det er et af de mere bemærkelsesværdige huse i Skagen og Gammel Skagen, nemlig Hollænderhuset i første klitrække, der er til salg for første gang siden 1977. Kvadratmeterprisen lyder på 127.167 kroner, og det gør Hollænderhuset til det absolut dyreste sommerhus i Jylland lige nu. På landsplan ryger det dog ned på en femteplads - Hornbæk og Tisvildeleje i Nordsjælland, der er de to mest eftertragtede sommerhuspletter, ligger inde med de fire dyreste. 

Læs også Bankbogen i orden? Landets dyreste sommerhuse ligger i Skagen

Skulle man være af den mening, at prisen måske lige er pebret nok, selv for solskinsgule Skagen, skal man bare tænke på, at man udover et historisk hus fra 1915 lige i vandkanten også får 173 lækre kvadratmeter med køkken, alrum, flere soveværelser og tre stuer en suite.

Og så er man som den nye ejer af huset i den grad klar til at tage imod gæster og servere drinks på træterrassen i uge 29.Se hele boligannoncen og flere billeder hos Lützau lige her.

Rækker budgettet ikke helt til dén havudsigt, er det heldigvis muligt at få kig til vandet for en langt mere beskeden pris - Danmarks billigste hus med havudsigt ligger i Frederikshavn:

Læs også Liebhaveri på budget: Sydvendt have og "havudsigt" til salg for en slik