Foto: Kanal Frederikshavn

Klar til at redde liv: Sæby har fået nye hjertestartere

Hjerteforeningen Sæby deltog aktivt i årets landsindsamling, og det har nu resulteret i tre nye hjertestartere.

Sæbynitterne har fået nye våben i kampen mod hjertestop - nemlig tre nye hjertestartere.

Pengene er blevet indsamlet i forbindelse med Hjerteforeningen Sæbys deltagelse i årets landsindsamling, hvor der blev indsamlet 50.000 kroner.

​​​​​​Vi er særdeles glade for og taknemmelige over den store opbakning fra de mange indsamlere og de borgere, som tog vel imod indsamlerne.

Merethe Gaardbo, formand, Hjerteforeningen Sæby 

Det skriver Kanal Frederikshavn.

- Vi er særdeles glade for og taknemmelige over den store opbakning fra de mange indsamlere og de borgere, som tog vel imod indsamlerne, siger formanden for Hjerteforeningen Sæby, Merethe Gaardbo til Kanal Frederikshavn.

Hun understreger, at en hjertestarter kan være med til at redde liv. Hurtig førstehjælp indenfor få minutter er afgørende, hvis et menneske falder om med hjertestop.

Hjertestarterne bliver fordelt over hele Sæby, hvor tre grupper vil få ansvaret for dem. Den ene hjertestarter vil blive sat op i den nordlige del af byen ved Strandkanten 109, den anden ved infotavlen ud for den midterste af boligblokkene på Farvervej og endelig vil der blive ophængt en hjertestarter i carporten på Solsbækvej 93. 

Læs også Hjertestarterdag: Børn og voksne lærer at redde liv

Alle må bruge hjertestarterne

De nye hjertestartere er beregnet til borgerne i byen, men kan også frit benyttes af besøgende i områdets sommerhuse og campingpladser.

Hjerteforeningen Sæby vil nu tilbyde gratis kurser i at benytte hjertestarterne for alle interesserede.  

Hjertestarterne er klar til brug døgnet rundt, og de vil meget snart blive registreret på www.hjertestarter.dk.

På landsplan blev der under årets landsindsamling samlet penge nok ind til at opsætte omkring 375 nye hjertestartere rundt om i landet.