Foto: Tommy Hald

Kommunalvalgets yngste kandidat er fra Frederikshavn

Allan Salih går i gymnasiet i Frederikshavn. Den 1. oktober fyldte han 18 år, og dermed nåede han lige at blive 18, så han kunne stille op til valget.

Man skal være 18 år, både for at stemme og stille op til valget den 21. november. Det nåede den kun 18-årige Allan Salih lige akkurat, og dermed bliver han den yngste nordjyske kandidat der stiller op til valget. 

-Jeg håber bare, at jeg er den første af mange til at tage de unges sag op, og så deltager i politik, siger Allan Salih fra Liberal Alliance til TV2 NORD. 

Læs også Læsø og Frederikshavn har den største stigning i antallet af førtidspensionister

Allan Salih har valgt at stille op for Liberal Alliance, fordi frihed er den helt centrale mærkesag i hans politiske virke.

-Det er det der har skabt vores eksistens. Det er det der giver os lov til at have det samfund vi har i dag, og jeg elsker det her samfund. Hvis vi mister friheden i samfundet så kan vi ikke have det vi har i dag, siger Allan Salih fra Liberal Alliance til TV2 NORD.

I går fik Allan sin debut som politiker, da han deltog i sit første vælgermøde.

-Det er meget skræmmende første gang. Man bliver nødt til at vænne sig til det, siger Allan Salih fra Liberal Alliance til TV2 NORD. 

Læs også Bare rolig: Statsministeren sikrer Frederikshavns flådestation