LIGE NU:

Kommune opdagede først regel til allersidst: Nu bliver skydebane ikke til noget

I 11. time er Frederikshavn Kommune blevet opmærksomme på, at de ved en ny lokalplan ikke kan bestemme skydetiderne på nyt skydeanlæg ved Sæby.

Planerne er store for udvidelsen af skydebanen ved Sæby.

Jagtcenter Nord ønsker at flytte deres skydebane fra sin nuværende placering, og i stedet vil de vende skydebanen 90 grader og placere på en mark få meter fra skydebanens nuværende placering.

- På det nye anlæg, der er hensigten, at vi ændrer vores skudretning, så vi skyder nord – væk fra vores naboer, så vi sænker støjen ved de naboer, der er værst belastet i dag med op til 75 procent, siger formand for Jagtcenter Nord, Per Lindegaard.

Men I første omgang er der i kommunen blevet truffet en beslutning om, at udvidelsen ikke kan blive til noget.

- Det forstår jeg ikke, for det er jo et projekt, der er til alles glæde og gavn. Det tilgodeser ikke bare jægere og skytter, men i høj grad også både miljø og i særdeleshed de naboer, der ligger omkring, siger Per Lindegaard.

Afvist i 11. time

Udvidelsen af skydebanen kræver en ny lokalplan for området, og hvis den bliver vedtaget, mister Frederikshavn Kommune retten til at bestemme over skydetiderne på banen.

En oplysning plan- og miljøudvalget sent er blevet opmærksom på, og derfor nu har afvist forslaget om en ny lokalplan på området, hvor det nye skydeanlæg skulle ligge.

- Jeg synes, at det er ret uheldigt, at man ikke er opmærksom på det fra starten, der er en overordnet lovgivning og bekendtgørelse på området, som alle skal følge, siger Per Lindegaard.

I to år har Frederikshavn Kommune behandlet udvidelsen af skydebanen og først her inden allersidste fase i behandlingen af lokalplanen er kommunen blevet klar over, at Miljøstyrelsen bestemmer skydetiderne.

- Jeg lægger mig fladt ned og siger, at det her er en pinlig behandling rent politisk og kommunalt, siger formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune Peter Sørensen (V).

Udvidede åbningstider

Udvalgsformanden lægger vægt på, at skydetiden har været en varm kartoffel gennem hele behandlingen af lokalplanen og fordi den nu er ude af kommunens hænder, kan de ikke godkende lokalplanen.

- Der er vist nogen, der har talt forbi hinanden og troet at nogen vidste noget som ingen måske vidste, da det kom til stykket, siger Peter Sørensen (V).

- Det skulle jo være en selvfølge, at man var opmærksom på det fra starten. Det har været skrevet i alt det materiale, der har været fremlagt af de kommunale medarbejdere helt fra starten – så det er ikke nyt, siger Per Lindegaard.

Med det nye skydeanlæg vil Jagtcenter Nord kunne have flere skytter igennem på kortere tid, men med det gamle begynder pladsen at blive trang.

- Alternativet, hvis det nye anlæg ikke bliver til noget, så er vi nødt til at udvide åbningstiden på det anlæg, vi har i dag for at tilgodese det behov, der er for det stigende antal skytter, der er, siger Per Lindegaard.