01:42

Hvad betyder kulturlivet for de små samfund. Det var noget af det, der blev diskuteret på Sæbygaard Slot mandag, og konferencen på slottet fik fornemt besøg.

Foto: Jesper Christiansen

1 af 2

Kultur flytter folk til

Kulturens betydning for lokalsamfundet var temaet i dag, da Kulturminister Mette Bock deltog i konference på Sæbygaard Slot.

Det gamle slot i Sæby lagde historiske rammer til, da kulturens betydning for lokalsamfundet var på dagsorden.

I Riddersalen på Sæbygaard Slot diskuterede kulturminister Mette Bock kultur med 45 interessenter fra kulturlivet i Frederikshavn Kommune.

- Vi vil gerne have det ud af det, at kulturministeren får øje på, hvad vi kan gøre en forskel med her i Frederikshavn Kommune, siger Lilly Pedersen, som er initiativtager til konferencen og formand for Frederikshavn Teaterforening.

Kulturen er med til at udvikle og tiltrække nye borgere til områder som for eksempel Frederikshavn. 

Et af de centrale punkter på konference er derfor at få gjort ministeren opmærksom på, at det er vigtigt, at kommuner langt væk fra København også har gode kulturtilbud og muligheder.

- Vi ved, at de kommuner, som investerer i kulturen, er atttrative at flytte til. Hvis der er en virksomhed, som har brug for arbejdskraft, så ved vi, at ansøgere spørger til hvlke kulturtilbud, der er i området, så kultur er ikke kun flødeskummet, når alt andet er klaret, siger kulturminister Mette Bock.

Frederikshavnerne fik en time i selskab med ministeren, som lyttede til både gode råd og input fra kulturlivet langt fra København.