LIGE NU:

To mænd er kendt skyldige efter drab i Frederikshavn

En 59-årig mand er kendt skyldig i drab, og en 41-årig mand er kendt skyldig i grov vold med døden til følge ved Retten i Hjørring onsdag.

En drabssag fra Frederikshavn er ved at være ved vejs ende.

En 59-årig mand er netop kendt skyldig for drabet på en 49-årig mand fra Frederikshavn, mens en anden person, en 41-årig mand, er kendt skyldig i grov vold med døden til følge på den 41-årige, efter sagen har været for Retten i Hjørring onsdag. 

Strafudmålingen er lige nu i gang med at blive procederet af dommerne og bliver sandsynligvis offentliggjort senere onsdag. 

Begge mænd var tiltalt for drabet, men det er kun den 59-årige, der er blevet kendt skyldig i det. 

Drabet skete på Lindegårdsvej i Frederikshavn den 20. august 2017.

Offeret, den 49-årige mand, blev fundet død med knivstik i brystet, som havde ramt både hjertet, den ene lunge og en pulsåre, i opgangen i nummer 45 klokken 21.20 den aften. 

Den knivdræbte havde opsøgt de to mænd og en kvinde på en adresse på Lindegårdsvej i Frederikshavn tidligere på aftenen. 

Ifølge politiet opstod der tumult imellem de tre mænd, og den 49-årige flygtede til en opgang på en anden adresse på samme gade, hvor han blev stukket ihjel.

Tidligere dømt for drab

Det er ikke første gang, den 59-årige mand er blevet kendt skyldig i drab.

Manden har tidligere boet i Esbjerg, og her blev han i 2008 dømt for at have dræbt en 46-årig handicappet mand i december året før. Den 59-årige blev dengang idømt 12 års fængslet for drabet, som blev begået med en kniv i den handicappede mands hjem. 

Ifølge TV2 Nords oplysninger havde drabet i 2007 relation til misbrugsmiljøet. Det samme skulle gøre sig gældende for drabet på den 49-årige mand i Frederikshavn.

Forskellige historier

Den 59-årige forklarede, at han boede i nummer 47, da han den 20. august blev involveret i nogle parforholdsproblemer, hans veninde på den anden side af gaden havde med den nu afdøde 49-årige mand.

Derfor lod han hende opholde sig i sin lejlighed, hvor han var ved at lave aftensmad ved 21-tiden den søndag aften til hende, sig selv og den anden dømte i sagen, da døren til lejligheden blev sparket op.

Han har videre forklaret, at han efter meget tumult i lejligheden endelig fik den 49-årige mand ud. Herefter var han pludselig alene i lejligheden.

Hverken veninden eller den anden tiltalte var at se, og efter par minutter løb han ned på gaden for at se, hvor de var blevet af, og om der var sket noget med dem.

Den forklaring afvigede fra den oprindelige historie, han gav til politiet og ved grundlovsforhøret den 21. august sidste år. Tidligere havde han nægtet, at han forlod sin lejlighed efter slagsmålet deroppe, men siden har han indrømmet at være løbet ud på gaden og ind i opgangen i nummer 45.

I kælderen opholdte både den 41-årige og den 49-årige mand sig, og den 59-årige kunne se, at de var oppe at slås.

Den 59-årige forklarede, at både han og den 41-årige herefter forlod kælderen. Den 59-årige kastede kun et kort blik på den 49-årige, og han havde i retten svært ved at huske, om han lå ned eller stod op. Fra sin lejlighed får han kontaktet politiet, men inden patruljen nåede frem, var hans 41-årige kammerat stukket af.

Han kunne dog ikke forklare, hvordan han havde fået blodstænk på sine strømper, og hvordan blodet fra den afdøde var havnet på en blå køkkenkniv og siden blevet vasket af igen. 

CHEF NICLAS HOUGAARD HANSEN_DSC7720

Uenighed fører til brud: Fortuna Hjørring skal have ny cheftræner

Michael Simonsen

Teaterfyring: Produktionschef anker byretsdom

retten i aalborg

play Kvinde sigtet for at stikke ekskæreste med kniv: Blev sur over, at han kom for sent til aftensmaden

40_percent

play Metropol er for stort til at åbne nu: - Det er vi rigtig frustrerede over

CHEF NICLAS HOUGAARD HANSEN_DSC7720

Uenighed fører til brud: Fortuna Hjørring skal have ny cheftræner

Michael Simonsen

Teaterfyring: Produktionschef anker byretsdom

retten i aalborg

play Kvinde sigtet for at stikke ekskæreste med kniv: Blev sur over, at han kom for sent til aftensmaden

Til forsiden

Til forsiden