LIGE NU:

32-årig anholdt: 15-årig dreng fundet død på boldbane

Nordjyllands Politi har anholdt en 32-årig mand i forbindelse med sag fra Hørby, hvor en 15-årig dreng lørdag blev fundet død på boldbane. Den 32-årige er sigtet for at efterlade drengen i hjælpeløs tilstand.

Nordjyllands Politi har i nat anholdt en 32-årig mand, som sættes i forbindelse med sag om en 15-årig dreng, der lørdag morgen blev fundet død på boldbanerne ved Hørby Stadion ved Sæby.

Den 32-årige er sigtet for at have efterladt den 15-årige dreng i hjælpeløs tilstand.

- Vi har foretaget en anholdelse, og jeg kan sige, at den 32-årige har været i kontakt med den unge mand i løbet natten til lørdag, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Bruno Brix.

Nordjyllands Politi modtog lørdag morgen en anmeldelse om en dødfunden person ved idrætsanlægget i Hørby ved Sæby.

Politiet kan i dag bekræfte, at den afdøde er en 15-årig dreng, der stammer fra lokalområdet. En mand er anholdt i forbindelse med sagen. 

Det oplyser den ansvarlige for politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Sune Myrup, Nordjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Massiv efterforskning

På grund af omstændighederne, som den 15-årige blev fundet – og som politiet ikke ønsker at redegøre nærmere for på nuværende tidspunkt af hensynet til sagen – blev der i løbet af lørdagen efterforsket massivt med henblik på at kortlægge drengens færden op til dødsfaldet.

Dette efterforsknings-arbejde gjorde, at politiet i går aftes, kl. 22.20, kunne anholde en 32-årig mand, der er bosiddende i Frederikshavn Kommune.

Tragisk sag

Han er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 250 ved at have efterladt den 15-årige dreng i hjælpeløs tilstand.

- Det er en meget tragisk sag, som vi har efterforsket intenst, siden anmeldelsen indløb til os lørdag morgen kl. 08.08, siger vicepolitiinspektør Sune Myrup, og han tilføjer, at politiets efterforskning har kunnet påvise, at der forud for dødstidspunktet har været kontakt mellem afdøde og den nu anholdte mand. En kontakt, som politiet af hensynet til efterforskningen, ikke på nuværende tidspunkt kan uddybe. 

- Men det er med baggrund i denne kontakt – og selvfølgelig de øvrige oplysninger, som vores efterforskning har tilvejebragt – at vi i dag fremstiller den anholdte mand i et grundlovsforhør med krav om fængsling, fortæller vicepolitiinspektør Sune Myrup i pressemeddelelsen.

Den anholdte bliver fremstillet i dag kl. 11.00 ved et lukket grundlovsforhør, der foregår ved retten i Hjørring.

Imens forsætter Nordjyllands Politi sit efterforskningsarbejde i sagen, hvilket blandt andet indebærer yderligere afhøringer og forskellige undersøgelser, herunder tekniske – og af hensynet til det lukkede grundlovsforhør og det videre efterforskningsarbejde har politiet lige nu ingen yderligere informationer til offentligheden.