LIGE NU:

Messefald i Bangsbostrand: Konfirmand var eneste gæst i kirken

Det var ikke mange, som mødte op til gudstjeneste søndag formiddag i Bangsbostrand Kirke. En enkelt konfirmand var den eneste.

Da kirkeklokkerne ringede ind til gudstjeneste i den sydlige bydel i Frederikshavn Bangsbostrand søndag formiddag, var det en noget anderledes situation, end det plejer.

Selvom det var første gang i tre uger, at landets kirker inviterede indenfor til gudstjeneste, var der ikke mange, som havde valgt at tage i kirke. I Bangsbostrand Kirke var kun en konfirmand mødt op - ud over præsten, kordegnen, kirketjeneren, organisten og kirkesangeren.

- Det har jeg aldrig prøvet før, siger Niels Ole Sørensen, der er organist og daglig leder i Bangsbostrand Kirke.

- Jeg har været her i otte år, og jeg har aldrig været med til et messefald.

Fordi kun en enkelt mødte op, endte Bangsbostrand med at aflyse gudstjenesten.

Ifølge Kanal Frederikshavn var der i de to andre bykirker i Frederikshavn i alt 27 kirkegængere: 12 i Abildgård Kirke og 15 i Frederikshavn Kirke.

Frygt for corona

De få kirkegængere skyldes højest sandsynlig frygten for corona-virus, gætter Niels Ole Sørensen.

- Det må være det, der holder folk væk. Vi plejer at have en god fast mening, der plejer at troppe op. De har stor respekt for coronaen, og det vi får at vide – nemlig at vi helst skal blive der hjemme, siger Niels Ole Sørensen.

På søndag er der igen gudstjeneste kl. 10.30, og Niels Ole Sørensen er spændt på, om menigheden igen bliver væk.

- Kommer der igen ganske få gæster, så mener jeg, at menighedsrådet bør tage stilling til, om vi skal fortsætte eller søge biskoppen om tilladelse til at aflyse, så længe landet er ramt af hårde corona-restriktioner, siger Niels Ole Sørensen.