01:33

Søndagens drab kommer efter et år, hvor Frederikshavn har været ramt af flere alvorlige episoder med både narko og drab

Mord, knivstik og narko: - Det ligner Det Vilde Vesten i Frederikshavn

Frederikshavn har lagt grund til mange store politisager det seneste år - men der er tale om tilfældigheder, ikke organiseret kriminalitet, lyder det fra politi og kommune.

Set over det seneste år har Frederikshavn Kommune tegnet sig for ikke så få store krimisager. De omfatter både narko, knivstikdrab, vold og tyverier.

Den største sag var den såkaldte Elling-sag, hvor en 35-årig mand blev fundet svært kvæstet i bagagerummt på en bil, stukket og forslået og overhældt med benzin. senere blev en kvinde, der var i familie med den 35-årige mand, fundet død på en mark ikke langt derfra.

I januar fulgte så et drabsforsøg i Skagen. Her blev en 20-årig skagbo overfaldet og endte med at dø af sine knivstik.

Men de alvorlige sager til trods er der ifølge Nordjyllands Politi ikke noget mønster at spore i kriminaliteten. 

- Der har faktisk været en række af ganske alvorlige sager i Frederikshavn og Skagen, og vi efterforsker dem alle sammen, men der er ikke nogen særlige forhold eller sammenhæng, siger Frank Olsen, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi.

Samme opfattelse har man på rådhuset, hvor borgmester Birgit S. Hansen er i løbende dialog med politiet om sagerne.

- Med den dialog, vi har med politiet, og som jeg opfatter det, så er det et sammentræf af nogle tragiske hændelser, der måske kan få det til at se ud, som om det er Det Vilde Vesten, men det er det ikke, siger Birgit S. Hansen (S).

Også hos kommunens SSP, der sørger for at holde de unge ude af problemer i Frederikshavn, har man svært ved at se, at der skulle være nogen sammenhæng mellem de store sager.

- Der er forholdsvis ro på lige nu og her. Vi vil ikke lægge hovedet på blokken i forhold til at sige, at der ikke sker noget, men det, vi oplever, og de meldinger, vi får tilbage fra enten forældre eller samarbejdspartnere, er, at selvfølgelig er der nogle, der slår sig lidt, men det er ikke de massive problemer, som vi så i efteråret 2016, siger Vibeke Møller Lund, SSP-koordinator i Frederikshavn Kommune.