Den lille Ane Læsø er i øjeblikket eneste færge, der sejler til Læsø. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Bildækket bliver tæt pakket for at kunne have så mange som muligt. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Der er stadig fin plads til både passagerer og cykler, selv om bildækket er fyldt. Foto: Hans-Christian Lauritzen

1 af 3

Næsten umuligt at få bilen til Læsø

Kun på den sene aftenafgang er der ledige pladser til biler.

Det er stort set umuligt i denne uge at få sin bil med til Læsø, hvis man ikke allerede har bestilt en billet. Alle afgange pånær den sene fra Frederikshavn 22.30 er udsolgt for køretøjer til og med fredag i denne uge.

Grunden er, at ruten mellem Frederikshavn og Vesterø lige nu kun betjenes af den lille Læsøfærge Ane Læsø. Den store færge, Margrete Læsø, er i dok i Frederikshavn for at få lavet service på bovpropellerne. Et service, som var nødvendigt at få lavet, inden højsæsonen for alvor startede. Her i uge 25 var der tid på værftet.

- Det er selvfølgelig dejligt, at vi har udsolgt, men vi er kede af at skuffe nogle gæster, som ikke kan få bilen med, men de fleste tager heldigvis med som gående i stedet for, siger Booking og Terminalchef ved Læsøfærgen Helle Fyenbo Brandt til TV2 Nord.

Læs også Thomas holder Læsø ren: Har samlet 560 kilo skrald på seks måneder

Den noget mindre færge, Ane Læsø, bliver derfor proppet til sidste fælg med biler og lastbiler, når den sejler til Kattegatøen. Først engang i weekenden, er der igen ledige pladser til biler i dagtimerne. Læsøfærgen understreger, at der stadig er masser af plads til cykler og gående passagerer.

- De skal tage cyklen med i stedet for at planlægge en tur på gåben, hvis de gerne vil over til Læsø i denne her uge, og så går der jo heldigvis en gratis bus på Læsø, som man kan komme rundt med, fortæller Helle Fyenbo Brandt.

00:10

 - Vi er kede af at skuffe nogle gæster, som ikke kan få bilen med, men de fleste tager heldigvis med som gående i stedet for, siger Booking og Terminalchef ved Læsøfærgen Helle Fyenbo Brandt.

Luk video