LIGE NU:

Naturbrand i Sindal: Spredningen er stoppet

Der gik mandag eftermiddag ild i et skovområde i Tolne ved Sindal. Branden er under kontrol, men beredskabet efterlukker stadig mellem træerne.

En af naboerne til skovområdet i Tolne ved Sindal anmelder mandag eftermiddag naturbranden. Det er et bælte på ca. 250 meter i længden og 150 meter i bredden, der er brændt.

- Vi har det under kontrol. Spredningen er stoppet, og vi er nu i gang med efterslukningen, som bare tager noget tid i sådan en skovbund, siger indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Jesper Ludvigsen.

Det lille skovområde, som er ramt af branden, er en blanding af nåletræer og løvtræer. Det er ifølge indsatslederen kun en fordel, da løvtræerne hæmmer brandens udvikling, da de er mere væskefyldte end nåletræerne samtidig med, at de har mindre harpiks.

- Der er massere af nåletræersplantager herude, så det er heldigt at branden er opstået her i den blandede vegetation, siger Jesper Ludvigsen.

Nordjyllands Beredskab vil være i gang med efterslukningen nogle timer endnu her mandag aften. Det vides endnu ikke, hvordan branden er opstået.