LIGE NU:

Nedskæringer på skolerne i Frederikshavn

Der skal afskediges i alt 11 pædagoger, folkeskolelærere og andre medarbejdere på skoleområdet i Frederikshavn Kommune.

Afskedigelserne sker i Skoledistrikt Syd, som tæller 6 skoler i Sæby, Østervrå, Hørby, Voerså og Dybvad og Skoledistrikt Nord, som tæller skolerne i Strandby, Aalbæk og Skagen. 

Reduktionen medarbejderstaben på skolerne vil ske inden udgangen af 2018 eller i starten af 2019. Det oplyser Frederikshavn Kommune i en pressemeddelelse. 

Afskedigelserne skyldes primært et faldende børnetal i Frederikshavn kommune. Der er blevet 250 færre børn i folkeskolealderen i løbet af 2018, og der vil ske yderligere fald næste år.  

quote Det er beklageligt, at vi må sige farvel til kompetente medarbejdere, men den demografiske udvikling gør desværre, at det er nødvendig

Skole- og dagtilbudschef i Frederikshavn Kommune Vibeke Post Madsen

 - Det er beklageligt, at vi må sige farvel til kompetente medarbejdere, men den demografiske udvikling gør desværre, at det er nødvendigt, siger Skole- og dagtilbudschef i Frederikshavn Kommune Vibeke Post Madsen.

I Skoledistrikt Vest kan nedskæringerne formentlig klares ved omplacering og naturlig afgang. I Skoledistrikt Øst er udfordringerne på nuværende tidspunkt mindre, og der er p.t. ingen nedskæringer. 

Der skal afskediges i alt 11 pædagoger, folkeskolelærere og andre medarbejdere på skoleområdet i Frederikshavn Kommune.