LIGE NU:

Nordjysk ishockeytalent scorer kontrakt med svensk storklub

Den 14-årige frederikshavner Anton Stenbakken er et af de største ishockeytalenter i Danmark, og i næste sæson skifter han Frederikshavn IK ud med den svenske storklub Frölunda.

En drøm er gået i opfyldelse for den 14-årige ishockeyspiller Anton Stenbakken fra Frederikshavn. Den talentfulde back forlader til sommer barndomsklubben Frederikshavn IK til fordel for den svenske storklub Frölunda, som han har indgået en fire-årig kontrakt med. Det fortæller ishockeysitet Faceoff.dk.

– Det har altid været min drøm at komme til Sverige, og jeg glæder mig helt vildt. Frölunda er en klub, der giver mig alle forudsætninger for at blive en god ishockeyspiller, og det hele stemmer både på og udenfor banen, siger Anton Stenbakken til Faceoff.dk.

Håbede på Frölunda-fremtid

Anton Stenbakken deltog i efteråret i den ishockeycamp, Frölunda afholdte i Frederikshavn, og han har også tidligere været til prøvetræning i den svenske klub fra Göteborg.

- Jeg håber, at Frölunda ser, hvad jeg kan. Jeg håber, at jeg skal over og spille i Frölunda næste sæson, sagde Anton Stenbakken i oktober til TV2 Nord under Frölunda-campen i Frederikshavn.

Anton Stenbakken afslutter til sommer niende klasse i Frederikshavn, og han skal efter sommerferien forberede sig på det hockeygymnasium, der tager imod ham, når sæsonen 2020/21 begynder.

– Jeg tager en niende klasse i Sverige også, og jeg er slet ikke nervøs for sproget eller tilpasningen. De kammerater og folk, jeg har snakket med, og som er flyttet til Sverige, har fortalt mig, at det ikke tager lang tid at tilpasse sig. Jeg synes også selv, at jeg allerede er nogenlunde til svensk, siger Anton Stenbakken til Faceoff.dk.

Se indslaget, hvor Anton Stenbakken og de andre ishockeytalenter deltog i Frölundas camp i Frederikshavn.