Seneste nyt:

Nordjysk virksomhed føler sig ladt i stikken: - Over natten mistede vi ordrer for 8 millioner kroner

Nedlukningen af Nordjylland presser stadigvæk flere nordjyske virksomheder. Hos Vestergaard Marine Service i Frederikshavn føler de sig ladt i stikken.

Nedlukningen af syv nordjyske kommuner har været dyr for mange virksomheder, som mistede ordrer for millioner, da kommunerne lukkede, og da regeringen i sidste uge genåbnede Nordjylland blev hjælpekassen fra staten smækket i. Det betyder, at virksomhederne ikke bare står med en tom ordrebog. De har også medarbejdere, som der ikke er arbejde til.

Hos Vestergaard Marine Service på havnen i Frederikshavn er de i fuld sving, men der er slet ikke arbejde nok til at beskæftige virksomhedens 150 ansatte. Ifølge virksomhedens administrerende direktør Peter Krogh Nymand, så står han med 50 medarbejdere for mange, i forhold til de opgaver de har.

Løbet er kørt i december og januar

Den store nedlukning af Frederikshavn og seks andre nordjyske kommuner var dyr for Vestergaard Marine Service. Over natten mistede virksomheden ordrer for otte millioner kroner.

- Vi står nu og kigger ind i to måneder, hvor vores ordrebeholdning er meget lav, og det løb er kørt. De folk, der skal have lavet opgaver i december og januar, de har allerede lagt deres ordre andre steder nu, siger Peter Krogh Nymand.

På Scandic The Reef er de ligeledes ramt. Der er stadigvæk kun få gæster, og den eneste kø der har været, er den til aflysning af ophold på hotellet. Blandt andet koster det dyrt, at Frederikshavn blev fjernet som EM-vært i håndbold. I den periode, hvor mesterskabet skulle have været spillet, var hotellet fuld booket i 10 dage.

- Det er rigtigt trist for os her i det nordjyske. Det er ikke kun os på hotellet, som det rammer. Det påvirker også byens restauranter og deres omsætning, siger direktør for Scandic The Reef Marianne Bredevang.

Både statsministeren og erhvervsministeren har gentagne gange lovet Nordjylland hjælp til at blive genstartet. I dag føler virksomhederne, at de står tilbage med en lang næse, da hjælpeklassen blev smækket i, og hjælpen udeblev.

- Det var en meget brat opvågning, der kom, fordi vi først fik oplysningen mandag eftermiddag, og kompensationsordningen sluttede søndag, lyder det fra Marinne Bredevang.

- Vi skal ikke efterlades på perronen

De nordjyske borgmestre og regionsrådsformand Ulla Astman har sendt et tre sider langt brev til erhvervsministeren om konsekvenserne af nedlukningen og behovet for genstartshjælp.

- Vi skal ikke efterlades på perronen. Vi vil i rigtig mange henseender gerne hænge sammen med resten af Danmark, og vi skal passe på hver eneste arbejdsplads, siger borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Hansen (S).

Lønkompensationsordningen blev stoppet, da restriktionerne i Nordjylland blev ophævet. En fortsættelse af ordningen vil være i strid med EU-reglerne om statsstøtte.

- Vi har sagt javel og gjort alt det vi skulle, og nu er staten nødt til at levere på andre felter, som ikke karambolerer med statsstøttereglerne, siger borgmesteren.

På havnen i Frederikshavn føler Vestergaard Marine Service sig ladt i stikken. Omsætningen er i dag 35 procent lavere end for tre uger siden.

- Der ligger en stor regning på vores bord. Det virker som om, at det er os og vores medarbejdere, der skal betale, når alle støtteordninger er væk, siger en ærgerlig Peter Nymand.

Regeringen kigger på problemet

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) fortæller, at Regeringen er indstillet på at finde en løsning. Hør herunder hvad han havde at sige til problematikken. 

Foto: TV2 Nord
Jysk Hjemmepleje

play Anklager om dårligt arbejdsmiljø og rod med lønnen hos plejefirma

Håndjern og politibil

Nordjyllands Politi fanger indbrudstyve i Sæby på fersk gerning

retten aalborg

play Første retsdag i planlægning af skoleskyderi: - Mit mål er at slå så mange mennesker ihjel

retten hjørring

66-årig skagbo tiltalt i omfattende narkosag

Jysk Hjemmepleje

play Anklager om dårligt arbejdsmiljø og rod med lønnen hos plejefirma

Håndjern og politibil

Nordjyllands Politi fanger indbrudstyve i Sæby på fersk gerning

Til forsiden

Til forsiden