LIGE NU:

Nordmænd sejler i mål i solkysset Skagen

For 21. år i træk sejler norske lystsejlere i mål i Skagen Kristi Himmelfartsdag.

Kristi Himmelfartsdag er en travl dag i Skagen. For her kommer 150 lystbåde under norsk flag i mål i byen. Det gør dagen til en af de travleste i Skagens turistsæson.

Kapsejladsen startede onsdag aften, hvor sejlerne stævnede ud fra Horten, Oslo fjorden, med kurs mod Skagen.

Den første båd kom i mål ved middagstid Kristi Himmelfartsdag, og den anden båd kom ind klokken 13, og i løbet af eftermiddagen bliver havnen i Skagen fyldt godt op med nordmænd, der holder forlænget weekend i på grenen.

- Helly Hansen Skagen Race er ét af årets helt store højdepunkter i Skagen med masser af glade norske gæster i hele byen, og mange danske turister kommer også til byen i denne forbindelse. Der er en fantastisk stemning og i år er humøret ekstra højt med udsigt til strålende sol de kommende dage, skriver turistchef i Turisthus Nord, Rene Zeeberg i en pressemeddelelse.

Det er 21. år i træk, at norske lystsejlere mødes i Skagen i forbindelse med Helly Hansen Skagen Race. I år havde arrangørerne bag Helly Hansen Skagen Race fået flere eftertilmeldinger end forventet – mest fordi yr.no - den norske vejrtjeneste - viste, at vejret var ganske godt i det nordlige Danmark.

- Da Kristi Himmelfart falder tidligt i år, havde vi forventet lidt færre deltagere, da vejret kan være mere ustabilt og udfordrende for sejlerne på denne tid af året, og derfor er vi også glade for at have 150 sejlbåde med i kapsejladsen, skriver Christian Gundersen, medarrangør af Helly Hansen Skagen Race.

For mange af de deltagende sejlere er turen til Skagen en fast og god tradition, hvor de kan ,ødes med sejlervenner og nyde solen i Skagen.

- Jeg ved slet ikke, hvor mange kapsejladser, jeg har sejlet til Skagen. Det er rigtig mange. Det er ikke rigtig sommer, hvis jeg ikke har været i Skagen, og jeg kommer her nok 3-4 gange i løbet af sæsonen, fortæller Rune Aasberg, som sammen med sin makker var de første, der nåede Skagen torsdag.

De er dog nødt til at forlade forårshyggen allerede torsdag aften, da Rune Aasbergs makker skal nå hjem til Norge for at fejre sin datters konfirmation lørdag.