LIGE NU:

Nu er det officielt: Norskov vender tilbage

TV 2 har langt om længe meldt ud af seriehittet 'Norskov', der har Frederikshavn som udgangspunkt bliver forlænget med en sæson 2.

Lang tids slidsomt arbejde med at stable økonomien på benene har nu endelig båret frugt, og TV 2's anmelderroste seriehit 'Norskov' får nu sin anden sæson.

Dermed kan de nordjyske TV-seere til efteråret igen møde politibetjenten Tom Noack, kollegaen Brammer og de mange andre indbyggere i den fiktive by Norskov, der bruger Frederikshavn som kulisse.

- Skuespillerne er på plads. Location i Frederikshavn er på plads. Vi arbejder stadig med manuskriptet, men det kommer også på plads, siger Lars Bjørn, direktør i SF Studios til tv2.dk

Det er SF Studios, der producerer serien, og selskabet har, sammen med TV 2 og Frederikshavn Kommune kæmpet hårdt for at få økonomien omkring Norskovs anden sæson til at hænge sammen. Det er nemlig rigtig dyrt at producere TV-serier, og TV 2 indrømmede efter første sæson blankt, at seertallene og seriens succes ikke stod mål med de omkostninger, der gik forud. 

 
 
Foto: TV2

- Nej, det levede ikke op til forventningerne, men efterfølgende kan vi mærke, at efterspørgslen har været enorm. Serien har også fået rigtig meget opmærksomhed på TV 2 PLAY, siger Katrine Vogelsang, der er fiktionschef på TV 2 til tv2.dk.

På Facebook blev beslutningen om ikke at forlænge Norskov mødt med stor undren og vrede og kort tid efter sidste afsnit - der havde en meget åben slutning - rullede over skærmen havde flere tusind mennesker tilsluttet sig gruppen "Bevar Norskov

Siden har Frederikshavn Kommune sammen med flere fonde arbejdet på at samle penge nok til den nye sæson. I starten uden at vide om TV 2 var villige til at lave anden sæson. Siden kom TV 2 og SF Studios med i arbejdet og en nylig pose penge fra Public Service Puljen har endelig fjort det muligt at melde offentligt ud, at den anden sæson nu bliver til virkelighed.

- Vi har klart kunnet mærke en utålmodighed for at få en sæson 2 af ’Norskov’, og vi har faktisk arbejdet i det skjulte det seneste år for at finde midler til de nye afsnit, siger Katrine Vogelsang.

 
 

- Det har været et langt og sejt træk at få sæson to af 'Norskov' til at lykkes, og vi er glade og stolte over, at det nu er faldet på plads, siger Lars Bjørn.

I Frederikshavn er man, forståeligt nok, glade for dagens nyhed og man ser frem til igen at skulle huse holdet bag serien, der i første sæson indtog det meste af byen - inklusiv rådhuset.

- Vi er rigtig glade for, at der bliver en sæson to. Vi mener, det har stor betydning for Frederikshavn Kommune at være location for en tv-serie, der bliver sendt i bedste sendetid på TV2. Det er en investering, som skaber opmærksomhed omkring vores identitet og kommune, når virksomheder, havnen og byen kan ses overalt på billedsiden i serien. Og selvfølgelig glæder vi os til fortsættelsen, hvad der sker med Tom, Martin, Oliver, Bonden og alle de andre, siger Birgit S. Hansen (Soc.dem.) der er borgmester i Frederikshavn Kommune.

Norskov vender tilbage til TV til efteråret. Sæsonen bliver på seks afsnit.

Lennon-bånd

play John Lennon-bånd på auktion: - Bliver det nu solgt for 10 mio. kroner, så er det en anden situation

280921 brand i rækkehus

Nabo reddede 32-årig mand reddet ud af brændende hus

Smitteudbrud Hjørring

Smitten med coronavirus falder igen i Hjørring

Træstamme

play "Verdens største træstamme": 10 meter lang kage markerede åbning af butik mod madspild

Lennon-bånd

play John Lennon-bånd på auktion: - Bliver det nu solgt for 10 mio. kroner, så er det en anden situation

280921 brand i rækkehus

Nabo reddede 32-årig mand reddet ud af brændende hus

Smitteudbrud Hjørring

Smitten med coronavirus falder igen i Hjørring

Til forsiden

Til forsiden