LIGE NU:

Nu kan du se kunstudstillinger hjemmefra: Aftenskoler rykker online

På grund af coronasituationen kan man nu deltage i LOF’s aftenskoler virtuelt. På programmet er en virtuel vinterhøjskole, hvor seks af landets kunstmuseer byder indenfor til en online præsentation. Et af museerne er Skagens Kunstmuseer.

Morgenyoga, italiensk, croquis og en tur rundt på seks af landets kunstmuseer. Det er nogle af de oplevelser, man kan få uden at gå ud ad sin hoveddør denne vinter. LOF, der står for aftenskoler og kurser, har valgt at flytte flere af kurserne online, så de stadig kan gennemføres på trods af coronasituationen.

- Der er rigtig mange, der venter på at komme afsted til noget, og det kan være online-mediet, der kan bruges til det. Jeg håber, vi fanger dem, der måske er ensomme, eller dem, der normalt går til aktiviteter, siger Jan Vestergaard, der er leder af LOF Mariagerfjord-Rebild-Nord-Frederikshavn.

Et af tiltagene er en virtuel vinterhøjskole, som bliver arrangeret med flere andre af landets LOF-afdelinger. Højskolen vil foregå over seks mandage, og hver mandag går turen virtuelt til et nyt kunstmuseum i Danmark.

- Vi skal levere inden for folkeoplysning, det er nøgleordet for mig. Vi forsøger at køre højskoleprincippet, så vi begynder med en sang, og så kommer vi ud til museet. Midt i det hele er der en pause, hvor der bliver lavet gymnastik, inden det er tid til spørgsmål, siger Jan Vestergaard.

Turen går til Skagen

Den virtuelle vinterhøjskole har fået navnet ”Kunstruten”, og ruten går blandt andet forbi Skagens Kunstmuseer, hvor temaet vil være Skagen-kolonien og en introduktion til skagensmalerne.

- Vi får en mulighed for at få en dialog med vores gæster, selvom vi ikke kan have dem her fysisk. Skagen-kolonien var et stort fænomen, og jeg kommer til at fortælle om, hvordan de gjorde op med nogle normer i datiden, siger Kresten Langvold, der er kunstformidler på Skagens Kuntmuseer.

Skagens Kunstmuseer er nedlukket for tiden og foreløbigt indtil 7. februar. Derfor vækker det glæde på museet, at de kan deltage i ”Kunstruten”. Håbet er, at flere af kursisterne bliver nysgerrige på museet og måske kommer forbi på besøg, når det igen bliver muligt.

- Vi får fat i nogle beskuere af vores udstilling, som vi måske ikke normalt får fat i. Det kan være folk, der er interesserede, men som af den ene eller anden grund ikke kommer forbi kunstmuseet. Nu kan de sidde hjemme hos sig selv og se, hvad der sker i sådan en udstilling, siger Kresten Langvold.

Udfordrende år

Det har været et udfordrende år for LOF, der har måtte lukke helt for kurser af flere omgange og andre gange har været nødsaget til at skære deltagertallet ned til ti. Men Jan Vestergaard er imponeret over, hvor godt både kursister og undervisere har taget imod de mange ændringer i planerne.

- Det er imponerende, som folk har taget det her. Det har været et gedemarked uden lige, og jeg har cirka 1000 kursister i alt, og jeg har 70 undervisere, og jeg har ikke hørt et eneste negativt ord. Mange har endda betalt, selvom de ikke ved, hvornår de kan komme i gang med de fysiske kurser. Det har været meget positivt, siger han.

Planen er, at LOF i fremtiden også kommer til at tilbyde online kurser sammen med deres normale aftenskole og kurser.

- Vi har et online katalog med kurser fra hele landet, og vi regner med, at flere ting kommer til at køre videre online, men vi er mest klar på at mødes fysisk. Det er vores DNA, og vi vil gå efter stadig at have fremmøde, siger Jan Vestergaard.

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden