Studievært René Ryom (tv) havde her til aften besøg af Gert Nielsen (i midten) og Niels Bay Christensen (th). Foto: TV2 Nord

04:56

Normalt åbner nye uddannelser i de store byer som Aarhus og København, men i dag åbnede altså en helt ny af slagsen i Hjørring. Der er tale om en sprit ny fiskeriuddannelse, som skal sikre kvalificeret arbejdskraft til fiskeindustriens nye behov.

1 af 2

Ny fiskeriuddannelse: - Det påvirker hele samfundsøkonomien

Erhvervshus Nord og Fiskeindustriens Arbejdsgiverforening har svært ved at få armene ned på første dag for ny erhvervsuddannelse rettet mod fiskeindustrien.

For første gang var 18 elever i dag samlet i et lokale på EUC Nord for at begynde på den helt nye uddannelse FISHTECH, som er en erhvervsuddannelse, der skal uddanne folk til fiskeindustrien.

Det var Erhvervshus Nord som foreslog at oprette uddannelsen, som de mener, er et vigtigt tiltag.

- I Frederikshavn Kommune lander vi fisk til en værdi af en milliard kroner, og når fiskeindustrien har forarbejdet fiskene og solgt dem videre, har de en værdi af tre milliarder kroner. Det påvirker hele samfundsøkonomien, siger Niels Bay Christensen, der er erhvervsdirektør ved Erhvervshus Nord.

Han understreger, at det er helt afgørende, at man kan konkurrere indenfor branchen – og det skal uddannelsen være med til at sikre.

Også Fiskeindustriens Arbejdsgiverforening, der favner 60 virksomheder, jubler over den nye uddannelse.

- Vi har været fyr og flamme fra starten og blev straks enige om, at det her var alletiders idé, siger Gert Nielsen, der er formand for Fiskeindustriens Arbejdsgiverforening.

Indtil videre er der 18 studiepladser på den nye uddannelse.

- Her i Nordjylland slår man ikke et større brød op, end man kan bage. Det her er en langsom konvertering fra ufaglært til et faglært uddannelsesniveau i en helt industri, siger Niels Bay Christensen fra Erhvervshus Nord.

Læs mere om FISHTECH-uddannelsen her:

Læs også Første hold studerende starter på ny FISHTECH-uddannelse