00:59

Natten til den 26. oktober skrabte ukendte gerningsmænd toppen af omkring 2.000 kvadratmeter fredet klit ved Sønder Strand i Skagen. Nu er sagen overdraget fra Nordjyllands til Østjyllands Politi. Foto: Mick Knive Anderson.

Natten til den 26. oktober skrabte ukendte gerningsmænd toppen af omkring 2.000 kvadratmeter fredet klit ved Sønder Strand i Skagen.

1 af 2

Ny udvikling i sag om hærværk mod fredet klit i Skagen

Politidirektørens mand har forbindelser til sigtet i sagen, skriver B.T.

Den spektakulære sag om den ulovlige udgravning af en fredet klit ved Skagen Sønderstrand tager nu en ny drejning.

For ifølge B.T er sagen blevet overdraget fra anklagemyndigheden i Nordjyllands Politi til at ligge hos Østjyllands Politi. Årsagen er, at ægtemanden til politidirektøren i Nordjylland, Anne Marie Roum Svendsen, har en forretningsmæssig relation til en af de to sigtede.

Det bekræfter Christian Brinck, presseansvarlig ved Nordjyllands Politi, over for B.T.

Til TV2 fortæller Christian Brinck, at de overdrog sagen til Østjyllands Politi den 10. december.

Pressemedarbejder ved Østjyllands Politi, Janni Lundager, oplyser til TV 2, at politikredsen fik overdraget sagen 13. december, og at det har været Nordjyllands Politi, der har stået for efterforskningen af den.

Læs også Hærværk på fredet klit: Efterforskningen er slut

"Politidirektørens ægtefælle har en forretningsmæssig relation til en af de sigtede i sagen. Derfor har Nordjyllands Politi fundet det rigtigst, at det er en anden politikreds, Østjyllands Politi, der afgør tiltalespørgsmålet," skriver Christian Brinck i en e-mail til B.T. Han ønsker dog ikke at uddybe, hvordan tilknytningen mellem Anne Marie Roum Svendsens mand og en af de sigtede i sagen er.

Det udløste forfærdelse blandt flere beboere i Skagen, da de i slutningen af oktober kunne konstatere, at nogen havde skrællet toppen af et større område fredet klit ved Sønderstrand med en gummiged.

Efter lidt mere end to ugers efterforskning var der gennembrud i sagen, da to mænd blev anholdt og sigtet for groft hærværk og overtrædelse af naturbeskyttelsesloven.

Begge de anholdte blev efterfølgende løsladt, mens politiet fortsatte efterforskningen. De to mænd er fortsat sigtede i sagen.

Læs også Vred stemning i Skagen efter hærværk - direktør føler sig mistænkeliggjort