Siden 1955 har der været kørt motorløb på Ørnedalsbanen. Foto: TV2 Nord (Arkiv)

Ørnedalsbanen får nej til støjvold med forurenet jord

Den trængte motorsportsbane er igen presset på tid, efter politikerne i byrådet i aftes sagde nej til støjvold med forurenet jord.

Politikerne i Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune rakte på tirsdagens møde ikke en hjælpende hånd ud til de motorklubber, som benytter Ørnedalsbanen ved Sæby.

Klubberne er opsagt pr. 31. december 2020, men de kan måske få deres aftale med lodsejeren forlænget, hvis de får tilladelse til at bygge en støjvold på 7-13 meter omkring dele af Ørnedalsbanen.

Læs også Fremtiden er uvis: Sæbys traditionsrige Ørnedalsbane til debat

Kan denne støjvold etableres af lettere forurenet jord? Det var spørgsmålet, som politikerne skulle tage stilling til. Og det blev et markant nej fra et enigt udvalg. Det skriver Kanal Frederikshavn.

- Området har væsentlige grundvandsressourcer, så det vil vi ikke være med til. Som Bodil Jørgensen udtrykker det i en reklame: Vi vil ikke f.... med grundvandet, udtaler Peter Sørensen (V), formand for Plan- og Miljøudvalget.

Når det er sagt, undrer det politikerne, at sagen om støjvolden dukker op nu.

Klubberne forklarer henvendelen med, at lodsejeren vil lave et nyt boligområde mellem Holger Pachs Vej og Vandløsvej. Plan- og Miljøudvalget er der dog ikke bekendt med, at der lige nu er byudvikling under planlægning i den ende af Sæby, som vil betyde, at Ørnedalsbanen larmer for meget.

Læs også Fuld gas på Ørnedalsbanen: Men fremtiden er usikker