Foto: Tommy Hald

00:19

Flere og flere vælger at købe et økologisk juletræ, og det betyder, at de nordjyske økojuletræsproducenter har svært ved at følge med efterspørgslen.

1 af 2

Økologiske juletræer hitter

Flere og flere vælger at købe et juletræ der er økologisk, til stor glæde for de økologiske juletræsproducenter, som til gengæld oplever, at de ikke kan følge med efterspørgslen.

Man kan ikke se forskel. På et almindelig eller et økologisk juletræ.

-Det ser ikke anderledes ud, men den er fri for alt det der sprøjtegifte, siger økologisk juletræsproducent Tage Holm Nielsen.

Selv om man ikke kan se forskel, så er et økologisk juletræ er dyrere end et almindeligt træ. Men den pris vil stadig flere gerne betale. For miljøet, og for indeklimaet. Nogle af Tage Holm Nielsens kunder køre langt for at få et juletræ uden de rester af sprøjtegifte, som de siger er på de almindelige juletræer.

-Der er jo nogen der ikke kan tåle de her sprøjtegifte, som de bliver sprøjtet med. De hoster og de nyser og får snot ud af næsen, og de mener, at det er fordi de er blevet sprøjtet med noget, siger økologisk juletræsproducent Tage Holm Nielsen.

Juletræerne er foreløbig kun en hobby, men det er en hobby som griber om sig. Da Tage holm Nielsen startede i 2016 solgte han 200 træer. Sidste år solgte han 1400. I år regner han med at nå op på over 2000 solgte træer.

-Vi kunne have solgt et par tusinde mere i år, hvis vi havde fået budskabet ud til flere, siger økologisk juletræsproducent Tage Holm Nielsen.

På landsplan fortæller brancheorganisationen Økologisk Juletræsforening den samme historie. Efterspørgslen efter økologiske juletræer overstiger udbuddet, så brancher, og Tage Holm Nielsen, er ikke bekymret for fremtiden.

-Den ser lys ud, siger økologisk juletræsproducent Tage Holm Nielsen.