LIGE NU:

På stranden i Thailand fik Ole en idé - nu sætter han og sønnen alt ind på god søvn

Far Ole fik ideen til firmaet nsleep, der sælger produkter med fyld af kapok. Sønnen Carl Simon er direktøren. Og det er ikke altid lige let.

Det hele begyndte med en familieferie til Thailand, hvor far Ole Jensen faldt pladask for både landet, befolkningen, maden og klimaet:

- Og jeg lå bare der på stranden og tænkte: jeg skal finde på noget at lave herude, siger Ole Jensen.

Tre måneder efter tog Ole derud igen, og så faldt han over nogle foldemadrasser, han så på stranden. Dem satte han i produktion og solgte hjemme i Skagen. Fyldet var lavet af kapok fra kapoktræet, der vokser i Østen. Kapok er et naturmateriale, der tilmed er allergivenligt og svedtransporterende, og så fik Ole ideen til at producere dyner, puder og madrasser med kapokfyld. 

Produktion 

I dag har nsleep kontor i Skagen, mens produktionen foregår på egen systue i Hanoi. Far Ole tilbringer halvdelen af året med at skaffe forhandlere og sørge for produktionen, mens sønnen Carl Simon hæfter økonomisk for firmaet. Det har han gjort, siden han var 18 år gammel.

- Jeg er jo stadigvæk ung, og de penge, jeg har nu eller hæfter for, dem skal jeg sgu nok få skaffet, siger Carl Simon, der er midt i tyverne og netop er flyttet sammen med kæresten Maj i hendes lejlighed i Aalborg.  

Carl Simon står for salg og marketing, mens Ole står for produktion og indkøb.

Skænderier

Kommunikationen mellem far og søn foregår ofte over telefonen. Det går dog ikke altid lige godt.

- Altså, jeg er jo den gamle nar. Jeg ved jo ingenting. Og han er opkomlingen, der har styr på tingene, så vi har samme problem: vi skændes så det brager! Hvor mange gange tror du ikke vi skulle have stoppet det her firma det sidste års tid? 10 gange? siger far Ole til sin søn.

Begge er dog enige om, at skænderierne ikke er noget personligt, men udelukkende skyldes, at Ole kan have svært ved at give sit hjertebarn fra sig og helt overlade ansvaret for salg og marketing til sønnen.

Familien bakker op

Familiesammenholdet er stærkt og alle hjælper til, når der for eksempel skal tømmes containere med varer eller bages kager til forhandlere og messebesøg eller der skal holdes styr på regnskaberne. Så firmaet nsleep blir i familien. 

Store planer

Det tager tid at overbevise forbrugerne om kapokkens egenskaber, men firmaet klarer sig godt. Det forhindrer ikke hverken far eller søn i at tænke stort:

- Hvorfor ikke sælge i Vietnam, i Thailand. Eller i Hanoi? Der bor 7 millioner mennesker. Og det er jo nemmere at sende produkterne ind til Hanoi end at sende dem til Danmark, så der ligger et kæmpe potentiale derude. For hvis folk synes, vores produkter er lækre i Danmark, så gør de det også i Vietnam, fordi folk er sgu ens. De vil gerne sove godt. Sådan er det, siger far Ole.

img_8573.jpg

To indbrudstyve anholdt: Mand genkendte stjålne designerlamper i salgsannonce

20170716-142949-L_22Mb

Hospitalerne melder klar: - Nu er der overskud til andre patienter end dem med corona

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

hugorm natur

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

img_8573.jpg

To indbrudstyve anholdt: Mand genkendte stjålne designerlamper i salgsannonce

20170716-142949-L_22Mb

Hospitalerne melder klar: - Nu er der overskud til andre patienter end dem med corona

Til forsiden

Til forsiden