Motorstyrelsen er klar med kontroller, når de dyre biler ruller ind i Skagen. Foto: Mette Nielsen

Motorstyrelsen er klar til Hellerup-ugen

Er der betalt afgift og moms af Ferrarien? Det tjekker Motorstyrelsen, når Nordsjælland kommer 'på Skagen' i uge 29.

Bentleyer, Lamborghinier og Ferrarier er normalt ikke bilmærker, man spotter i Skagen. Men når vi kommer til uge 29 - aka. Hellerupugen - 'på Skagen', så bliver der drukket rosé i rigelige mængder og vist bling, babes og biler frem til den helt store guldmedalje. 

Mange tusinde turister kommer traditionen tro til Skagen i uge 29, og erfaringerne viser, at det ikke er alle bilister, der har deres afgiftsforhold i orden. Derfor gennemfører Motorstyrelsen en kontrolaktion i Skagen, hvor kontrolmedarbejderne blandt andet vil undersøge, om bilisterne overholder reglerne for kørsel i gulpladebiler og firmabiler.

Om Motorstyrelsen

  • Motorstyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser.
  • Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag.
  • Motorstyrelsen har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger omkring 350 medarbejdere.
Se mere

Formålet med kontrolaktionen er at undersøge, om der er betalt de rigtige afgifter af køretøjerne, og om de er registreret korrekt.

- Vi har tidligere holdt kontrolaktioner i Skagen, og erfaringerne viser, at en del af gæsterne i byen blandt andet ikke overholder reglerne for at køre i gulpladebiler eller firmabiler. Bilisterne risikerer derfor at skulle betale en bøde eller betale et stort beløb i afgift. Det er jo ærgerligt, når det for eksempel er let at købe et dagsbevis, som gør det lovligt at benytte en bil på gule plader til private formål, siger Jørgen Rasmussen, der er konstitueret direktør i Motorstyrelsen.

Han opfordrer bilister til at orientere sig om reglerne på skat.dk/motor eller ringe til Motorstyrelsen.

02:02

Uge 29 betyder traditionelt, at masser af kendte valfarter til toppen af Danmark. Ugen er  der omdøbt til Foto: Mette Nielsen

Luk video