Området her på vejen foran Østre Strandvej 21 har torsdag været afspærret af politiet. Det skulle være her, at overfaldet fandt sted. Foto: Jesper Christansen Foto: Jesper Christiansen

Politiet retter: Det var ikke forsøg på voldtægt men et voldeligt overfald

Nordjyllands Politi efterlyser fortsat fire mænd i forbindelse med et voldeligt overfald på en 28-årig kvinde i Skagen natten til torsdag, men der var ikke tale om forsøg på voldtægt.

Den 28-årige kvinde der torsdag anmeldte, at hun var blevet forsøgt voldtaget på Østre Strandvej i Skagen, er nu igen blevet afhørt af politiet, og i forbindelse med efterforskningen er det kommet frem, at der ikke var tale om voldtægtsforsøg, men derimod et voldeligt overfald, som den unge kvinde har været udsat for.

Det er politikommissær Carsten Straszeks opfattelse, at politiet har fejlfortolket situationen, fordi forurettede var meget påvirket over overfaldet samt på grund af sagens øvrige omstændigheder. Dét står klart, efter at politiet har foretaget grundige afhøringer af den forurettede kvinde.

- Hun er af den klare opfattelse, at hun i forbindelse med episoden har været udsat for vold – og ikke forsøg på voldtægt, siger lederen af politiets efterforskning, politikommissær Carsten Straszek, der forklarer, at kvinden var så rystet over episoden efterfølgende, at det først har været muligt senere at få sagen fuldt belyst.

Kvinden anmeldte, at hun var blevet generet af fire mænd, der forsøgte at lægge hende ned, desuden slog hun hovedet mod en betonkant. Det lykkedes hende at vriste sig fri, da hun kradsede den ene gerningsmand på kinden. De fire mænd stak af via Truckvej i sydlige retning. Overfaldet skete natten til torsdag omkring kl. 01.45.

Nordjyllands Politi efterforsker fortsat sagen, men nu altså som en voldssag - en overtrædelse af straffelovens paragraf 244 - og hører fortsat gerne fra vidner eller de efterlyste fire formodede gerningsmænd.

Politiet har foretaget tekniske undersøgelser på gerningsstedet, og der er gået spor med tjenestehund i området.

- Alle informationer fra offentligheden i sagen vil være en hjælp for os i vores efterforskning, siger Carsten Straszek.

 

SIGNALEMENT AF DE FIRE MISTÆNKTE GERNINGSMÆND:

  • Mistænkte A: Mistænkte A beskrives som mand af udenlandsk eller arabisk udseende, 16-18 år gammel, omkring 165 centimenter høj og spinkel af bygning. Derudover er mistænkte A kortklippet i siderne og med kort hanekam. Han var iført sort hættetrøje med stort Adidas-logo på brystet og sorte Adidas bukser med tre hvide striber.
  • Mistænkte B: Mistænkte B beskrives som mand af udenlandsk eller arabisk udseende, 16-18 år gammel. Derover har mistænkte B grønne øjne og var iført rød hættetrøje og sko af mærket Adidas Ultra Boost.
  • Mistænkte C: Mistænkte C beskrives som mand af udenlandsk eller arabisk udseende og iført mørkt tøj.
  • Mistænkte D: Mistænkte D beskrives som mand af udenlandsk eller arabisk udseende og iført mørkt tøj.