TV2 Nords mand på stedet berettede i sidste uge om mere end 30 politifolk, der afsøger et stort område med hunde. Foto: Jesper Christiansen

Politiet sender appel til efterlyst: Meld dig selv

Nordjyllands Politi efterlyser en 52-årig mand i sagen om den 39-årig Eddie Karl-Johan Christensens mystiske forsvinden. En sag, som politiet efterforsker som en drabssag.

Efterforskningen i sagen om den forsvundne 39-årige Eddie Karl-Johan Christensens mystiske forsvinden fortsætter, og nu sender Nordjyllands Politi en klar melding til en 52-årig mand, som eftersøges i sagen: Meld dig selv.

Manden er efterlyst internationalt og er ifølge TV2 Nords oplysninger identisk med den svenske mand, der ejer en ejendom på Rendborgvej nord for Frederikshavn - en ejendom som politiet i flere døgn har ransaget i håbet om at finde den forsvundne danske mand, Eddie Karl-Johan Christensen.

- Vores efterforskningsskridt i sagen gør, at vi mistænker ham for at have forbindelse til den 39-årige mands forsvinding, siger lederen af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Frank Olsen, der af hensynet til at beskytte det omfattende efterforsknings-arbejde ikke kan udtale sig yderligere om det konkrete mistankegrundlag mod den 52-årige eftersøgte mand: 

- Men vi opfordrer ham til omgående at melde sig til nærmeste politimyndighed. 

To personer blev i fredags anholdt og varetægtsfængslet. Desuden er der afsagt fængslingskendelse mod en tredje person i sagen.

Ifølge TV2 Nords oplysninger holdt den forsvundne Eddie Karl-Johan Christensen til i en campingvogn på adressen Rendborgvej nord for Frederikshavn. Her skulle han bo sammen med sin hund Rocko, som i lighed med sin ejer også er væk.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har der også været retsmedicinerne og eksperter i knoglefund fra Moesgaards Museum til stede. Her er jord blevet siet i jagten på spor efter den 39-årige nordjyde.

Nordjyllands Politi ransagede torsdag og fredag i sidste uge ejendommen her på havnen i Frederikshavn. Foto: Jesper Christiansen

Kompleks efterforskning

To personer – en 46-årig kvinde og en 45-årig mand – blev ved et grundlovsforhør i Retten i Hjørring fredag varetægtsfængslet i sagen i foreløbig fire uger. Grundlovsforhøret blev afholdt for dobbeltlukkede døre, hvilket betyder, at politiet ikke kan udtale sig om sigtelserne mod de to personer eller kommentere på deres forklaringer.  

- Foran os ligger stadig en stor og kompleks efterforskning af denne sag: Vi skal undersøge en lang række af spor, og vi skal foretage afhøringer og genafhøringer af adskillige personer med relation til sagen, forklarer vicepolitiinspektør Frank Olsen. 

Læs også 39-årig forsvundet på mystisk vis: Sigtet mand er endnu ikke anholdt

Flere lokaliteter undersøgt

Vicepolitiinspektøren oplyser, at politiets efterforskningsskridt i sagen hen over weekenden ligeledes har omfattet undersøgelse af en række forskellige lokaliteter i Frederikshavnsområdet. 

- Vi har i den forbindelse beslaglagt en række effekter. Dem skal vi have nærmere undersøgt, belyst og analyseret. Vores arbejde består fortsat i få klarlagt, hvorvidt der er spor efter en forbrydelse mod den 39-årige efterlyste mand et af disse steder, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Det er her på ejendommen på Rendborgvej, politiet blandt andet har ransaget. Foto: Per Frank Paulsen

Da politiets efterforskning stadig pågår, har Nordjyllands Politi ingen yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt. 

Har man relevante oplysninger i sagen, så skal man ringe til politiet på 114.

Læs også Mystisk sag om 39-årig forsvundet mand: Ejer af ransaget ejendom er sigtet