Politiet søger nye vidner i klitsag: Gummiged set blive kørt væk

Natten til den 26. oktober skrabte ukendte gerningsmænd toppen af omkring 2.000 kvadratmeter fredet klit ved Sønder Strand i Skagen.

Nordjyllands Politi har hele ugen efterforsket intensivt i sagen om et ødelagt klitområde i Skagen, der blev anmeldt til politiet den 27. oktober 2019.

Læs også Hærværk på fredet klit er meldt til politiet

I løbet af weekenden blev en fredet klit ved Sønderstrand i Skagen udsat for voldsomt hærværk, da toppen blev skrællet af, sandsynligvis udført med en gummiged.

Gerningsmanden er endnu ukendt, selvom Nordjyllands Politi har efterforsket sagen intensivt, siden de modtog anmeldelsen tidligere på ugen. Nu leder politiet efter nye vidner, der kan have set en gummiged eller et lignende køretøj, der eventuelt er blevet transporteret på en blokvogn, i området omkring Frederikshavnsvej og omkring Shell på Højensvej 60 i Skagen.

Gummiged set på en blokvogn

Politiet er særligt interesseret i at få oplysninger fra borgere, der kan have set noget i tidsrummet lørdag den 26. oktober cirka mellem klokken 03.00 og 06.00. 

- Har man oplysninger til os, skal man straks ringe på 114 - så sider vi klar ved telefonerne, siger lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør John Lamp Henriksen fra Nordjyllands Politi.

Vicepolitiinspektøren fortæller, at politiet aktivt søger efter vidner i netop dette tidsrum, fordi politiets efterforskníngsarbejde har klarlagt, at i hvert fald én person har set en gummiged blive kørt væk på en blokvogn i området. 

- Men vi har ikke mulighed for at udtale os om yderligere detaljer om sagen - det er af hensyn til at beskytte vores efterforskning, som jo stadig foregår på fuld tryk, siger John Lamp Henriksen.

Politiets efterforskning i sagen fortsætter henover weekenden og i næste uge. Nordjyllands Politi oplyser, at man derfor ingen nye oplysninger har i sagen på nuværende tidspunkt.

02:21

Se indslag fra mandag om hærværket på klitten.

Luk video

Forsiden lige nu