Seneste nyt

fra Nordjylland

Politikere giver livestreaming fornyet håb

Administrationens indstilling om at forbyde livestreaming af ungdomskampe, sige nej til opsætning af nye kameraer og nedtage eksisterende udstyr i alle kommunale haller og selvejende institutioner bliver ikke i denne omgang fulgt af politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune. 

I stedet sender udvalget sagen til udtalelse i Folkeoplysningsudvalget, hvor der også ønskes at indhentes viden om, hvad andre kommuner vurderer. Sagen er derfor sendt tilbage til administrationen. 

Det skriver Kanal Frederikshavn.

- Jeg har på baggrund af sagsfremstillingen indhentet en "second opion" fra Sportsway, som er den helt store udbyder af livestreaming. 

Heraf fremgår det klart, at der er styr på databehandling her i Frederikshavn Kommune, oplyser Peter Laigaard (C), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune.

For håndbold gælder det, at de følger DanskHåndbolds anbefalinger, og det betyder for eksempel, at der ikke livestreames kampe med spillere under 18 år i Idrætshallen i Frederikshavn og i Aalbæk Idrætscenter, selvom der er opsat kameraer.

For Frederikshavn Ishockey Klub og floorballklubben Frederikshavn Blackhawks er situationen en anden, fordi de følger deres specialforbund.

Blackhawks viser derfor alle kampe fra U15 og op på livestreaming.