LIGE NU:

Politikontrol: Seks taget for narkokørsel i Skagen lørdag

Nordjyllands Politi har lørdag været til stede i Skagen, hvor de har kontrolleret bilister for færdselsovertrædelser og sprit- og narkobilisme. I alt seks bilister er taget for at køre i narkopåvirket tilstand.

Uge 29 er lig med fest og feriestemning i Danmarks nordligste by. Desværre betyder de festlige dage også, at der hvert år er en del bilister, der bliver taget for at køre i påvirket tilstand.

Det gælder også i år, hvor Nordjyllands Politi lørdag har taget seks i at køre, selvom de har været påvirket af narko. Siden onsdag har politiet taget 36 bilister i at køre, mens de har været påvirket af enten spiritus eller narkotika.

- 36 bilister, det er 36 for mange, siger Thomas Ottesen, der er politikommissær ved Nordjyllands Politi og ansvarlig for kontrolaktionen i Skagen.

Flere andre lovovertrædelser

Nordjyllands Politi har også sigtet flere for andre færdselsovertrædelser, som for eksempel at køre uden sele, eller bilister, der har kørt bil, selvom deres kørekort er blevet frakendt.

Politiet har endnu ikke opgjort listen over alle sigtelserne, men Thomas Ottesen fortæller, at der er tale om en længere række af sigtelser.

quote 36 bilister, det er 36 for mange

Thomas Ottesen, politikommissær, Nordjyllands Politi

Det er ikke unormalt, at Nordjyllands Politi er til stede i Skagen med kontroller hen over sommeren, men i år har der alligevel været ændringer i forhold til tidligere. 

Politiet har blandt andet haft et øget fokus på narkobilister, og derudover har politiet også gennemført kontrollerne på andre tidspunkter, end de plejer.

I Danmark er der en nulgrænse for ulovlige stoffer i trafikken. Politiet bruger en blodprøve til at finde ud af, om en bilist har taget ulovlige stoffer. 

Nordjyllands Politi fortsætter kontrollen resten af weekenden.