LIGE NU:

Politisk beslutning: Skagen-restauranter får lov at bruge mere plads til udeservering

Politikerne i Frederikshavn har torsdag sidst på eftermiddagen sagt ja til at spisestederne i Skagen må bruge fortovsarealer til udeservering. Dermed er restauratørers bøn blevet hørt.

I Skagen er byens restaurationer så hårdt presset økonomisk, at de nu har bedt kommunen om hjælp til at kunne huse flere gæster. Restauranter og caféer på Havnevej vil have lov til at bruge fortovsarealet til borde og stole.

- Det vil ikke ændre noget som helst på Havnevej, for alle opfatter i forvejen Havnevej som gågade om sommeren. Det vil sige, at folk de går ude midt på vejen, og det er de færreste der går herinde, på det der kaldes fortov, siger Jakob Sund til TV2 Nord.

Jakob Sund håber at redde lidt af omsætningen, hvis han må bruge fortovet.
Jakob Sund håber at redde lidt af omsætningen, hvis han må bruge fortovet.
Foto: Hans-Christian Lauritzen

Han er indehaver af Jakobs Café og Bar, og Coronakrisen har allerede kostet ham og andre restaurationsejere i Skagen dyrt. Blandt andet, så kan de ikke have så mange gæster inden for, som de plejer. Mere plads udenfor kan være et lille plaster på et i forvejen blodrødt regnskab.

- Det er jo en branche i knæ, og det handler ikke om at lave et større overskud. Det handler om at minimere det underskud, der helt sikkert kommer i år, siger Jakob Sund.

Og på et ekstraordinært møde i Frederikshavn Kommunes tekniske udvalg blev der torsdag sidst på eftermiddagen sagt ja til at imødekomme ønsket fra Skagen.

- Vi har valgt at give restauratørerne en håndsrækning, siger formand for udvalget Karsten Thomsen (S).

Han understreger, at politikerne samtidig har valgt at evaluere forløbet til efteråret for at finde ud af, hvad der er gået godt og skidt i den forbindelse. 

Samtidig nedsættes hastigheden for biler på Havnevej fra 30 til 15 kilomter i timen, idet man bruger fortovet på Havnevej  til borde og stole,  så må fodgængerne bruge vejen.

Vi begynder med handelslivet rundt omkring i de nordjyske byer, som har været hårdt presset her under coronakrisen.