LIGE NU:

Protester i Skagen: Underskrifter mod planer om lukning af lægevagt

Næsten 2000 har siden søndag aften skrevet under på at bevare lægevagten i Skagen.

I morgen skal politikerne i regionsrådet i Nordjylland tage stilling til, om lægevagten i Farsø, Brovst, Brønderslev og Skagen skal lukkes med udgangen af februar.

I Skagen har lukningsplanenerne vakt vrede, og der er nu sat gang i en underskriftsindsamling for at bevare lægevagten i byen.

I et åbent brev til regionsrådets forretningsudvalg underskrevet af Skagen-Ambassadør, operasanger Jens-Christian Wandt, lyder det:

"Det virker som om, at Region Nordjylland ikke vil Skagen. Først lukkede man sygehuset, så akutbilen, så sparede man senge væk på rygcentret og nu lukker I vagtlægen. Det betyder, at borgerne i Skagen får over 40 km. til nærmeste vagtlæge. Bliver man syg udenfor de praktiserende lægers åbningstid, er man ilde stedt.
Skagen har over 8000 faste indbyggere, Danmarks største fiskerihavn, Danmarks eneste skibsværft der bygger nye skibe fra bunden, stor fiskeindustri, 1,4 millioner kommercielle overnatninger, over 40 krydstogtskibe i sæsonen, og ja over 50.000 gæster i højsæsonen - men fra marts af ingen vagtlæge.
Det kan undre at så vigtig en beslutning som vil berøre som mange mennesker i regionen, bliver behandlet som et lukket punkt. Det virker både udemokratisk og fordækt." 

Underskriftindsamling på Facebook

Udover det åbne brev fra skagboerne til regionsrådets forretningsudvalg er der på Facebook sat gang i en underskriftsindsamling til bevarelse af lægevagten i Skagen. Ved middagstid mandag havde knap 2000 ifølge Jens-Christian Wandt skrevet under på Facebook.

På Facebookopslaget lyder det blandt andet: "Skagboer og deres liv er åbenbart ligegyldige for regionen, selv om vi betaler ligeså meget i skat som borgerne i de større byer."

I Aalborg, Hjørring, Thisted og Hobro, er der lægevagtkonsultationer i tilknytning til sygehusene, hvor der er akutmodtagelse eller akut modtageafsnit. I Frederikshavn kan borgerne også komme til konsultation hos en vagtlæge.

Det, der nu er lagt op til, er, at de fire mindre konsultationssteder i Farsø, Brovst, Skagen og Brønderslev definitivt bliver nedlagt.