Seneste nyt:

Protestskilt mod vej i Sæby - nu igen med parti-logoer

Et stort skilt ved Langtvedvej i Sæby kan nu igen ses med parti-logoer. Det var ellers blevet tildækket af Frederikshavn Kommune tidligere på året, da det blev betragtet som valgmateriale.

Nu er det imidlertid blevet tilladt at opsætte valgmateriale i forbindelse med det kommende kommunalvalg, og derfor er partinavnene igen synlige på skiltet.

- Vi vil med aktionen opnå at få kørt Langtvedvej-sagen ind i valgkampen. Vi har forsøgt, at få politikerne i Socialdemokratiet i tale i et år, siger Hans Rødsgaard-Mathiesen fra borgergruppen Bevar Langtvedvej som nu. 

Protestskiltet med partilogoer. Alle partier i byrådet end Socialdemokratiet bakker op om at få lavet en ny vej til et nyopført boligområdet i Sæby.
Protestskiltet med partilogoer. Alle partier i byrådet end Socialdemokratiet bakker op om at få lavet en ny vej til et nyopført boligområdet i Sæby.

Flere end 800 sæbynitter har skrevet under på, at der bør anlægges en ny vej til det område med boliger, der er ved at blive opført i Sæby Bakker. Og der er oprettet en borgergruppe "Bevar Langtvedvej som nu". Den kæmper for vejen, som man gerne vil have går nord om det nye boligområde i Sæby Bakker, hvor der efter planen skal opføres 360 boliger.

- Det bliver 400 huse, som man skal aftrafikere af den lille smalle vej. Det bør alle kunne se, at det ikke er en god løsning, siger Venstres formanden for Plan- & Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune. 


Alle andre partier end Socialdemokratiet bakker op om vejprojektet. Men da partiet har absolut flertal i byrådet, ser det ikke ud til, at den nye vej bliver en realitet.

Formanden for Plan- & Miljøudvalget, Peter Sørensen fra Venstre deltog sammen med repræsentanter fra Enhedslisten, SF, Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti i demonstrationen mandag eftermiddag, og han mener, at de sender et klart budskab til Socialdemokraterne med deres tilstedeværelse.

- Vi vil opnå det, at det bliver tydeligt for socialdemokraterne, at her er en sag, som kan samle politisk henover midt og ovenikøbet på de to yderfløje kan man se fornuften i at lave en ny vej til det her store område. Det vil vi gerne slå et slag for. Det er demokrati i sin allerbedste udformning, siger Peter Sørensen.  

Når boligerne står færdige, forventes trafikken i området at stige med 2000 biler i døgnet. Og som infrastrukturen er i dag, skal de passere Langtvedvej, der er fem meter bred.

- Vejen kan ikke klare trafikken, og det bliver en meget meget usikker skolevej.Alle børn fra Sæby Bakker skal jo benytte Langtvedvej som skolevej, og vejen er ikke bred nok til det, så det vil give nogle voldsomme problemer, siger Hans Rødsgaard-Mathiesen fra Borgergruppen Bevar Langtvedvej som nu .

20170819-154746-1_42Mb

Lægehelikoptere skal flyves af fransk firma: Vandt på at være billigere

Bo Zink

play Bo Zinck bekymret for Jammerbugt FCs fremtid

ingrid jubilæum teaser

gallery På skærmen i 25 år - Ingrid har interviewet en tyr, dronningen og alt derimellem

20211201-204247-L_9Mb

Aalborg Håndbold nedlagde Bette Balkan

20170819-154746-1_42Mb

Lægehelikoptere skal flyves af fransk firma: Vandt på at være billigere

Bo Zink

play Bo Zinck bekymret for Jammerbugt FCs fremtid

Til forsiden

Til forsiden