LIGE NU:

Pub mødte ikke op i retten, men fik bøde for musik i Skagen

The Old Irish Pub i Skagen blev tirsdag idømt en bøde på 10.000 kroner for at have overskredet støjgrænsen i Skagen sidste sommer.

Det koster pubben The Old Irish Pub i Skagen 10.000 kroner, at der sidste sommer blev spillet for høj musik for længe. Det er i hvert fald i første omgang en realitet, efter at Retten i Hjørring tirsdag fældede dom i sagen.

The Old Irish Pub mødte ikke op til retsmødet i Hjørring, og derfor endte det med en kort sagsbehandling. Pubben blev idømt en såkaldt udeblivelsesdom, hvor dommeren valgte at følge anklagerens påstand om en bøde på 10.000 kroner.

Der er tale om en sag fra 7. juli sidste år. Her spillede The Old Irish Pub levende musik udendørs, og en støjmåling foretaget af Frederikshavn Kommune viste, at pubben overskred den tilladte støjgrænse.

Der måtte ikke spilles højere end 55 decibel, og ifølge anklageskriftet viste støjmålinger et lydniveau, som ikke var under 56 decibel. Frederikshavn Kommune politianmeldte derfor The Old Irish Pub.

Flere sager kan være på vej

I løbet af sommeren 2017 blev der i alt foretaget ni politianmeldelser for at overskride støjgrænsen i Skagen. Syv forskellige restaurationer blev anmeldt, men tirsdagens sag er indtil videre den eneste, der er blevet behandlet ved retten.

Selvom The Old Irish Pub udeblev fra tirsdagens retsmøde, kan de få sagen genoptaget, hvis de anmoder om det inden for de næste fire uger.

TV2 Nord har uden held forsøgt at få en kommentar fra The Old Irish Pub.

Sagen hvor Old Irish Pub nu er idømt en bøde er fra sommeren 2017. Men allerede i 2016 var en af naboerne til pubben godt trætte af musikken. Se indslaget fra 20. juli 2016 her:

Lokale klager over høj musik fra pub