Elever på Frederikshavn Handelsskole var for fulde til at blive undervist - på første skoledag. Foto: Jesper Christiansen

Rektor har skældt fulde elever ud

Rektor på Handelsgymnasiet på Frederikshavn Handelsskole har haft en alvorssnak med den klasse, der mødte bagstive op til første skoledag.

Det skulle have været en hyggelig start på sidste skoleår for eleverne i 3.g på Handelsgymnasiet i Frederikshavn. En af klasserne fik dog en noget anderledes start. 

Ifølge underviserne på skolen mødte eleverne op med tømmermænd, og nogle var endda bagstive. Derfor valgte lærerne at aflyse undervisningen.  

Eleverne havde festet igennem hele natten på et nærliggende diskotek. Her lukkede udskænkningen af alkohol og dørene ved 5-tiden samme morgen, som eleverne skulle begynde i 3.g. 

Torsdag var det så tid til selvransagning og en alvorssnak. Den stod rektor Mette Thomsen for. 

- Jeg har været i klassen i dag, og vi har haft en snak om, hvordan man møder ind og er klar til undervisning. Desuden har jeg gentaget vores ordensreglement, hvori der står, at man ikke må være påvirket af hverken alhohol, stoffer eller andet, siger rektoren. 

Læs også Sendt hjem: Elever var fulde på første skoledag

I den tørstige skoleklasse var stemningen ifølge rektor noget trykket. 

- Eleverne var meget, meget stille. De var overraskede over, hvor stor opmærksomhed deres tørst har fået i medier og på de sociale medier, siger Mette Thomsen. 

Hun fortæller, at skolen har modtaget en række henvendelser fra folk. De kritiserer selve episoden og spørger, hvor elevernes forældre er henne i sagen. 

Skolens direktør, Svend Kobberup siger: 

- Nogle af eleverne er irriterede over, at sagen er sluppet ud i pressen. De føler sig hængt ud. Men på lærerværelset er der stor enighed om, at man ikke kan modtage undervisning i halvberuset tilstand. Med opsangen regner vi med, at den sag er ude af verden. 

Elever på Frederikshavn Handelsskole var for fulde til at blive undervist - på første skoledag. De festede hele natten på Buddy Holly. Foto: Jesper Christiansen