LIGE NU:

Rettens dom: Falckredder får ingen erstatning efter ulykke

Retten i Hjørring har afgjort, at den blodprop Erik Schack fik få timer efter en redningsaktion på Strandby Havn, ikke er en arbejdsulykke.

4. august 2014 skete der en arbejdsulykke på Strandby Havn, hvor to mænd omkom i lastrummet på en kutter, der var fyldt med giftige gasser. Erik Schack var en af de første ambulancemænd på stedet. Han gik ombord på kutteren og stak hovedet ned i lastrummet. Få timer efter fik han en blodprop i hjernen.

Nu har byretten i Hjørring dømt, at blodproppen ikke er en arbejdsulykke, det skriver Fagbladet 3F. Fagforeningen har kæmpet for at Ankestyrelsen skulle forpligtes til at anerkende blodproppen, som en arbejdsskade. 

- Det er en dybt tragisk sag, der har haft meget alvorlige og personlige konsekvenser for vores medlem og hans familie. Det er vi meget berørte af, siger Ulla Sørensen, der er arbejdsmiljøpolitisk chef i 3F.

quote Dommen er dybt uretfærdig, og psykisk er jeg helt nede i kælderen.

Erik Schack

En læge på Neurologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital har vurderet, at der var en indirekte årsagssammenhæng mellem hans arbejde og skaden på hans helbred, skriver 3F. 

Retslægerådet er dog kommet til en anden konklusion og finder det ikke sandsynligt, at påvirkningen fra havnen skulle have fremkaldt en blodprop tre-fire timer senere. Det er denne vurdering, der har vægtet højt i rettens dom. 

- Dommen er dybt uretfærdig, og psykisk er jeg helt nede i kælderen. Jeg passede mit job som Falckredder og prøvede at redde liv, og det gør bare så ondt at få den her behandling nu, siger en bedrøvet med Erik Schack. 

Erik Schack har været igennem seks hjerneoperationer siden blodproppen, senest i september 2018. Her skulle Erik Schack have sat en del af sin hjerneskal tilbage på plads, som lægerne havde fjernet. Det er tredje gang lægerne har fjernet et stykke af skallen for at redde hans liv.

I juni 2016 meddelte 3F, at de ville køre en civilsag mod Ankestyrelsen på vegne af Erik Schack. Det er i den, der nu er faldet dom. 

I forbindelse med arbejdsulykken på Strandby Havn omkom en 21-årig fisker og en 58-årig skipper.

Den 24-årige Nick Vejle var lossemand på Strandby Havn den skæbnesvangre dag. Han opdagede de to nu afdøde fiskere og ilede dem til undsætning. Det gav ham en alvorlig hjerneskade, som er blevet anerkendt som en arbejdsskade. 

3F skal som følge af dommen betale 50.000 kroner i sagsomkostninger til Ankestyrelsen, der blev frifundet i sagen. 

- Vi er nødt til at få gransket dommen med juridiske øjne og vurdere, om der er mulighed for, at vi kan opnå et andet resultat i landsretten, hvis vi anker dommen, siger Ulla Sørensen, arbejdsmiljøpolitisk chef i 3F.

Tilbage står Erik Schack med store skader efter blodproppen og udsigten til at skulle fortsætte kampen - både for helbredet og erstatning. 

- Jeg og hele min familie er hårdt ramt lige nu over dommen og en opslidende tid siden ulykken, der har tæret på os. Men jeg har stadigvæk livet, siger Erik Schack.

 

Emborg Catering, Salgschef, Mikael Vinther

play Nordjysk cateringfirma: - Min telefon er rødglødende

Havnefogeden

play Coronapandemien har givet vind i sejlene til sejlsporten

Erik Bertelsen og historiske fund

TV: Kom med ’Ud ad døren’ – på jagt efter fortidens skatte med metaldetektor

20210416-203855-L_40Mb

Piraterne på guldtogt: Aalborg tabte første DM-finale

Emborg Catering, Salgschef, Mikael Vinther

play Nordjysk cateringfirma: - Min telefon er rødglødende

Havnefogeden

play Coronapandemien har givet vind i sejlene til sejlsporten

Til forsiden

Til forsiden