Foto: Bo Storm Madsen

Roblon i Frederikshavn sælger del af firmaet

Roblon i Frederikshavn har valgt at sælge størstedelen af deres ene forretningssegment, Engineering.

Der er blevet solgt stort ud af virksomheden Roblon, der ligger i Frederikshavn. Det melder firmaet fredag i en pressemeddelelse. 

Firmaet, der beskæftiger sig med kabelfibre, kabler og spænder til industrien er delt op i to dele. Engineering, der udvikler tovværksmaskiner, og Industrial Fiber delen, der beskæftiger sig med kabler og spænder. 

Nu har man så valgt at sælge størstedelen af Engineering-segmentet fra. Køberen er Erhvervsinvest, der har købt aktiviteterne for 64 millioner kroner. 

- Det har været en svær beslutning, fordi det er noget der er en del af Roblons DNA. Men det her er også en rigtig god beslutning, for vi kan bevarer medarbejderne her på matriklen, siger Lars Østergård, CEO Roblon, om frasalget til Kanal Frederikshavn. 

Årsagen til salget er, at man fra Roblons side, vil øge sit fokus på aktiviteterne indenfor Industrial Fiber. 

- Vi har valgt at accelerer vores investeringer i den anden division - Industrial fiber. Det er et rigtigt stort marked, og der er rigtigt stor vækst. Det er der både i USA og i Asien.
Vi købte en fabrik sidste år i USA, og der har vi brug for kaste vores ressourcer efter- Med det formål, at få yderligere ekspansion i både USA og Asien, fortæller Lars Østergård til Kanal Frederikshavn. 

Læs også Roblon ryster flotte tal af sig

Erhvervsinvest overtager sammen med aktiviteterne også 57 medarbejdere. Samtlige medarbejdere får ansættelse ved Erhvervsinvest. 

-Det “eneste” som er forandret er, at der kommer en ny ejer ind, som skal sætte mere turbo på, forklarer Lars Østergård simplificeret om frasalget til Kanal Frederikshavn.

Læs også BLOG: #Metoo!