Kejser Larsen Band har brugt fire år på deres nye album. Foto: Hans-Christian Lauritzen

20. juni holder Kejser Larsen Band releasekoncert i Frederikshavn - med eller uden publikum. Foto: Hans-Christian Lauritzen

1 af 2

Rock på trods: Utålmodigt band udgiver nyt album

Nordjysk band udgiver nyt album, selv om alle kulturinstitutioner og spillesteder er lukket ned.

Kulturlivet er gået i stå, spillestederne er lukket og koncerter er aflyst. Alt sammen på grund af coronavirus. Det har dog ikke stoppet et lille nordjysk band i at udgive deres nye plade. Kejser Larsen Band insisterer på, at netop nu er det det helt rigtige tidspunkt til en ny plade.

- Det er jo fordi, den er færdig. Vi kan ikke sidde med den længere tid nu. Vi skal ud og more os, og vi skal ud med det her, og vi skal vise, hvad vi har brugt de seneste fire år på, siger bassist i Kejser Larsen Band Kristian Grundvig Larsen.

TV2 Nord møder bandet på Freddys i Frederikshavn. Det er bandets stamspillested, og om godt en måned holder de et såkaldt releaseparty i spillestedets gårdhave. Ingen ved, om der overhovedet må komme noget publikum.

- Vi har brugt fire år på at lave den her plade. Det er fire rotationer om solen, så der var ingen tvivl om, at det var bare med at komme afsted nu, siger forsanger Christoffer Kejser Larsen til TV2 Nord.

02:10 Luk video

Håber på varmere og lysere tider

Kejser Larsen Band leder endnu efter det helt store gennembrud. Måske derfor er de heller ikke bange for at gå imod strømmen og lave larm, mens landet ligger stille.

- Der er rigtig mange, der har brugt den her coronatid til at være i studiet og indspille nye ting og sager, så jeg forudser, at der kommer et kæmpe boom, når vi kommer til efteråret. Vi er heldige at have et produkt, som er klar nu, og derfor smeder vi, mens jernet er varmt. Så håber vi på, at der er plads i solen til vores musik hen over sommeren. Der ikke er særlig mange, der er klar med deres musik endnu, men det er vi, påpeger Christoffer Kejser Larsen.

Den første single fra pladen blev udgivet i begyndelsen af maj. Den hedder "Sommeren er på vej". En sang med et håb om varmere og lysere tider.

Kejser Larsen Band holder - med eller uden publikum - release på deres nye album 20. juni. Bandet lover, at alle myndighedernes regler bliver overholdt.

Hør nummeret "Sommeren er på vej"

03:59 Luk video