LIGE NU:

Sæby Friskole fik nej til Luciaoptog: - Det er da ærgerligt

Et Luciaoptog gennem Sæbys gader med elever fra Sæby Friskole, blev fredag alligevel ikke til noget. Skolen kunne ikke få tilladelse af sundhedsmyndighederne.

Forsamlingsforbuddet på ti personer er skyld i, at et ellers planlagte Luciaoptog igennem Sæbys gader ikke bliver til noget. Det fortæller skoleleder på Sæby Friskole Helle Krogsgaard. 

- Det er da ærgerligt, men det er selvfølgelig fair. I denne tid skal vi jo alle gå med både livrem og seler, siger hun til TV2 Nord.

Planen var, at 65 elever fra Sæby Friskole skulle gå igennem Sæbys gader for at ende på torvet i Sæby, hvor der skulle synges Luciasangen. Men da selve optoget bliver vurderet som en aktivitet udenfor undervisningen, frafalder undtagelsen på forsamlingsforbuddet, der ellers gælder uddannelsesinstitutioner. De må således kun være ti personer samlet, og derfor kan optoget ikke lade sig gøre. 

Følger myndighedernes anvisninger

Helle Krogsgaard fortæller, at selvom arrangementet udelukkende var skabt for at skabe juleglæde i en - på mange måder - mørk tid, så følger de naturligvis myndighedernes anvisninger.

Nu ser de frem til, at de på mandag kan besøge ældrecentret ved Kaspers Hus i Frederikshavn, hvor eleverne skal synge ude foran vinduerne til de ældres boliger. Det arrangement har Sæby Friskole fået tilladelse til af både Frederikshavn Kommune og Undervisningsministeriet. Og det glæder både børn og voksne sig til, fortæller Helle Krogsgaard.

- Her kan vi styre, hvor mange der dukker op, og da det ikke er et offentligt arrangement, har vi fået tilladelse til det, siger Helle Krogsgaard.