De nye friskoleelever skal gå i skole på feriekoloni. Arkivfoto. Foto: Martin Bækhøj

Sæby Friskole har fundet lokaler og åbner for indskrivning

Sæby Friskole har nu fået tag over hovedet. Den nye friskole har indgået en lejeaftale med Feriekolonien Sæby Strand.

Folkene bag den nye friskole i Sæby løber rundt med armene over hovedet. 

- En drøm er gået i opfyldelse. Vi kan ikke tænke os en bedre beliggenhed til Sæby Friskole VÆR & LÆR, jubler initiativtager Helle Krogsgaard til Kanal Frederikshavn. 

Det har været et ønske fra starten at være i gåafstand til Sæbys alsidige natur og kultur, og med adressen på Frederikshavnsvej 20 i Sæby havner skolen lige i hjertet af Sæby.

- En skolehverdag med mulighed for at bruge strand og skov som et alternativ til et klasselokale, tror vi på, kan være med til at styrke lysten til læring. Der er fokus på arbejdsmiljøer på alle arbejdspladser, fordi vi alle oplever, at det betyder noget for arbejdsglæden. Forskellige læringsmiljøer er derfor også vigtige, hvilket vi indtænker i Sæby Friskolens hverdag, oplyser Helle Krogsgaard.

Sæby Friskole VÆR & LÆR arbejder ud fra en pædagogisk grundtanke om livslang læring og "Se mig, som den jeg er og vis mig, hvem jeg kan blive" gennem et fagligt og forpligtende fællesskab.

- Vi er alle forskellige og har forskellige læringsstile. Bevidstheden om dette kan styrke vores læring og øge forståelse og respekt for forskellighed. Det vil vi på Sæby Friskole. Vi ønsker at skabe fokus på læring og processer i et ligeværdigt fællesskab, hvor alle må bidrage til et positivt og konstruktivt læringsmiljø, fastslår Helle Krogsgaard.

På Sæby Friskole vil skoleskemaet se anderledes ud end det, man oplever på mange folkeskoler. Hver dag starter med en fællestime, hvor der vil være fokus på fællessang, fortælling, bevægelse, læsning og koncentration. Til middag spiser man sammen i "familiegrupper" i spisestuen. Skoledagen slutter senest kl. 14.00, og derefter vil der være tilbud om SFO.

Med den afklarede beliggenhed er Sæby Friskole nu klar til at åbne for indskrivning til elever i 0.-5. klasse. Målet er minimum 24 elever til skolestart efter sommerferien. 

- 30 vil være en succes, og ni elever har allerede reserveret plads, selvom vi først nu er klar med vores placering, fortæller Helle Krogsgaard.

De efterfølgende år vil der blive åbnet endnu en klasse, så det bliver muligt at gå på Sæby Friskole fra 0. til og med 9. klasse.