Foto: Tor Løkken

Sandormen giver særlig juletur

De har egentlig lukket om vinteren, men 1.Juledag kører de frem og tilbage på spidsen af Danmark, fordi de har lyst, og fordi det er blevet en tradition.

Toni Jespersen og Christian Hjermitslev deler forretningen "Sandormen"og fragter, om sommeren, tusindvis af turister ud på Grenen og retur. De lukker rutefarten for vinteren i Oktober, og der skal derudover bestilles specielt. Men dagen efter juleaften gør de en undtagelse.  

 - Et eller andet sjovt skulle der ske. Hvad hvis vi kører 1.Juledag? Og det har vi så gjort siden 2005, Lyder det fra Toni Jespersen bag rattet.

Se indslaget her: 

01:52 Luk video

Familien Sørensen fra Skagen er hoppet med på vognen. De mødes hvert år ved stoppestedet på Grenen, for at tage turen før deres årlige julebrunch.

- Vi skal altid lige ud på Grenen og hygge os og have en lille en, siger Bente Sørensen, der er her sammen med 14 familiemedlemmer.

Ude på Grenen får de to "sandorme" mulighed for at nyde en småkage og lidt kakao sammen i pausen. Ud sniger der sig måske en af grundende til at traditionen opstod:

- Vi savner hinanden en gang imellem , og vi vil gerne væk fra vores koner, som vi siger, lyder det grinende fra Toni Jespersen.