LIGE NU:

Sejlsportsligaen kommer til Frederikshavn i 2018

Frederikshavn Sejklub (FSK) bliver vært for én af de fire DM-afdelinger næste år i Sejlsportsligaen.

Alt peger på, at de nykårede danmarksmestre, Frederikshavn Seahawks, skal forsvare dere titel på hjemmebane i næste sæson. 

- Det er 99,9 procent sikkert. Vi mangler bare lige en accept fra Frederikshavn Marinas bestyrelse, siger formand Helmuth Melsen, Frederikshavn Sejlklub, til Kanal Frederikshavn.

Peter Wolsing, som har ansvaret for afviklingen af Sejlsportsligaen, har for nylig været i Frederikshavn for at besigtige forholdene, og der blev givet grønt lys. Det betyder, at FSK, som i søndags vandt DM-guld for andet år i træk, får fordel af hjemmebane i én af de fire DM-afdelinger.

I alt 36 hold deltager i 1. og 2. division. En DM-afdeling strækker sig over to weekender. I den første weekend dyster de 18 hold i 2. division, og weekenden efter kommer de 18 hold fra 1. division til Frederikshavn. Helmuth Melsen håber, at FSK bliver DM-vært i den sidste weekend i maj og første weekend i juni.

- Det er ikke et arrangement, som skaffer os indtægter. Tværimod, men det er en drøm at få Sejlsportsligaen til Frederikshavn, når man går så meget op i kapsejlads, som jeg og andre gør, fastslår Helmuth Melsen. 

Han mener desuden, at FSK's to DM-triumfer, øget medieomtale og næste års afvikling af en DM-afdeling er med til, at FSK overlever som klub. Alene i år er der kommet 29 nye både i Frederikshavn Marina.

- Vi har også investeret i en skolebåd. Den er stort set optaget hele tiden. Desuden er TV-programmet "Kurs mod fjerne kyster" med til at øge interessen for sejlsport, mener Helmuth Melsen.

Sejlsportsligaen sejles i den moderne sportsbåd J/70. Ligaen har syv helt ens både, der stilles til rådighed for ligaklubberne. Hver sejlads har deltagelse af seks både. En sejlads varer cirka 20 minutter, og der er 33-45 sejladser i hver DM-afdeling.

Frederikshavn Seahawks er (fra venstre): Kris Houmann, Rasmus Melsen, Rasmus Damsgaard og Søren Steen. 
Frederikshavn Seahawks er (fra venstre): Kris Houmann, Rasmus Melsen, Rasmus Damsgaard og Søren Steen. 
Foto: Sejlsportsligaen

Ud over at have genvundet DM-titlen har Frederikshavn Seahawks, som FSK kalder sig, kvalificeret sig til finalen i Sailing Champions League. Det skete for en måned siden via en andenplads i Skt. Petersborg i Rusland.

Onsdag rejser Kris Houmann, Rasmus Damsgaard, Søren Steen og Rasmus Melsen til Porte Cervo på Sardinien, hvor sejlsportens svar på Champions League begynder på fredag. 32 hold kæmper om titlen i Italien.

- Ingen forstår, hvordan en lille sejlklub med 100 medlemmer kan vinde DM to år i træk og nu er på vej til Champions League. Vi er jo oppe mod klubber med helt andre budgetter, hvor sejlerne bliver udtaget til at være med i Sejlsportsligaen, siger Helmuth Melsen.

Han sammenligner Frederikshavn Seahawks med Hobro i Superligaen i fodbold. I den forbindelse glæder det ham, at FSK genvandt DM, for dermed beviste de, at DM-sejren i 2016 ikke var en tilfældighed.

Helmuth Melsen har fulgt Kris Houmann, Rasmus Damsgaard, Søren Steen og Rasmus Melsen, siden de var små. Ja, rent faktisk var FSK-formanden træner for drengene, da de begyndte som seks-årige i klubben.

Du kan se mere om Sejlsportsligaen i klippet nedenfor: