Seks Robert-nomineringer til Norskov

00:35

Serien er nomineret til seks Robert-statuetter.

Foto: TV2

1 af 2

Når Robert-statuetterne uddeles 7. februar er TV-serien Norskov, der er indspillet i Frederikshavn nomineret i seks gange i fire kategorier.

TV 2-serien Norskov, der i efteråret 2015 rullede over i gennemsnit 634.000 tv-skærme om ugen, kan blive en af de helt store vindere når Danmarks Film Akademi 7. februar uddeler Robert-statuetterne til de skuespillere og filmskabere, der har udmærket sig i det år, der er gået.

Norskov, der ikke får en sæson 2 på grund af svigtende seertal, er nomineret seks gange i fire kategorier og kan blandt andet ende som årets danske tv-serie. I denne prestigefulde kategori kæmper serien med de nordjyske rødder mod DR-produktionerne Arvingerne II og Broen III, men også mod TV 2-serien Rita (sæson 3) og Kanal 5-gyserdramaet Heartless, der har Julie Zangenberg i en hovedrolle.

Norskov får i kraft af seriens skuespillere mulighed for at vinde endnu flere priser.

I kategorien Årets mandlige hovedrolle er både Thomas Levin, der spiller politibetjenten Tom Noack og Claus Riss Østergaard, der spiller borgmester Martin Kierkegaard nomineret.

I kategorien Årets mandlinge birolle er Henrik Birch og Jacob Lohmann nomineret for deres roller som henholdsvis politibetjent Steen Brammer og byggematador Casper Bondesen.

Anne Sofie Espersen er nomineret i kategorien Årets kvindelige birolle for sin karakter Jackie Noack - søster til Tom og gift med Martin.

Norskov blev, trods flotte anmeldelser, ikke fornyet med en sæson 2. Trods flotte seertal var TV 2-ledelsen ikke tilfredse med seriens succes, og mindre end en uge efter at sidste afsnit var løbet over skærmen, trak stationen stikket på sin store satsning. Dengang sagde fiktionschef i en pressemeddelelse:

- En stor og meget bekostelig fiktionsserie skal ramme meget bredt, og her er et seergennemsnit på 634.000 ikke godt nok. Seertilslutningen og seerandelen har ikke været stigende gennem sæsonen, og i den situation vil vi prioritere andre af de spændende og gode fiktionsprojekter, som er under udvikling hos TV 2 og i produktionsselskaberne. Danske fiktionsserier har samme høje fokus for TV 2 i de kommende år, som det har været tilfældet i rekordåret 2015.

Forsiden lige nu