LIGE NU:

SF vil have havvindmøller ud for Sæby opført alligevel

Christina Lykke Eriksen vil have Frederikshavn Kommune til at indstille til regeringen, at havvindmøllerne ud for Sæby skal opføres alligevel.

Derfor har Christina Lykke Eriksen bragt havvindmøllerne tilbage på byrådets dagsorden på førstkommende møde i næste uge. 

SF foreslår, at byrådet i Frederikshavn sender en skrivelse til regeringen med følgende ordlyd:

- Det er med stor bekymring, at vi i Byrådet i Frederikshavn erfarer, at regeringen påtænker at droppe vindmøllerne ud for Sæby. Både i forhold til at begrænse udslippet af CO2 og i forhold til de arbejdspladser, der kan etableres såvel i møllernes anlægsfase som i driftsfasen, er det særdeles uheldigt at skære ned på de grønne ambitioner. Byrådet skal derfor opfordre regeringen til at fastholde udbuddet af møller ud for Sæby, således som et flertal i Folketinget har besluttet. 

Christina Lykke Eriksen mener, den borgerlige fløj skal tage mere ansvar for miljøet. 

- Det er helt tydeligt, at den blå fløj overhovedet ikke interesserer sig for miljøet. Jeg forventer, at det røde flertal i byrådet bakker op om vores forslag, siger hun om indstillingen. 

Havvindmølleprojektet, som blev sløjfet af regeringen for en uge siden, omfatter opførelse af 66 havvindmøller på hver 200 meter, der skulle opstilles fire kilometer ud for Sæby.

Punktet er på byrådets dagsorden onsdag den 25. maj.