LIGE NU:

Sjælden delfin på besøg i Skagen

Stribet delfin er kun set fire gange i Danmark, men i disse dage svømmer den rundt i lystbådehavnen i Skagen.

Det er en meget sjælden gæst, der i disse dage er på besøg i Skagen - og her er ikke tale om kongelige eller andre kendte i dyre biler.

Der er derimod tale om en stribet delfin, som er set i vandet i lystbådehavnen ved fiskerestauranterne.

Ifølge den nordjyske naturjournalist, Søren Skov, der er bosiddende lige syd for Skagen, er stribet delfin kun observeret fire gange i Danmark.

Han forklarer, at den almindelige delfin er set i sommer i Limfjorden ved Aalborg, mens den vestlige del af Limfjorden har haft besøg af øresvin, som også er kendt som Flipper-delfinen. Og de to arter er langt hyppigere gæster i Danmark.

Se videoklip med den stribede delfin:

Video: Kanal Frederikshavn

- Den stribede delfin i Skagen har været her i to-tre dage og er rimelig stedfast i lystbådehavnen, siger Søren Skov.

Delfinen har måske en hudsygdom

En af forklaringerne, på at delfinen er i Skagen, kan være, at havene er blevet varmere her længere mod nord.

Søren Skov fortæller, at stribet delfin normalt boltrer sig i vand med varmere temperaturer som i Middelhavet eller i Atlanterhavet ud for Portugals og Spaniens kyster.

- Delfinen i Skagen har også nogle pletter på siden, og ifølge hvaleksperter kan der være tale om, at den har en hudsygdom, så derfor kan den have søgt ind i havnebassinet. Men det er kun spekulationer og ikke til at sige med sikkerhed, siger Søren Skov.

Stribet delfin har navnet efter, at den har en stribe på hver flanke, og så hører den til en af de mindste delfiner med en størrelse på cirka to meter.

- Det er svært at sige, hvor lang tid delfinen bliver i Skagen. For måske er den syg, men jeg kan se, at den fouragerer efter småfisk i havnebassinet, så måske bliver den der et stykke tid endnu, siger Søren Skov.

Se videoklip med den stribede delfin:

Video: Keld Verner Andersen