LIGE NU:

Skagen Havn øger sin markedsandel på fiskeriet

Igen i 2019 rundede fiskeriet i Skagen Havn en landingsværdi på en milliard kroner.

1.041.253.246 kroner. Så stor en værdi udgjorde de landede fisk i Skagen Havn i 2019 ifølge Landbrugs- og Fiskeristyrelsen. Dermed sætter Skagen Havn sig endnu en gang tungt på pladsen en af Danmarks store fiskerihavne.

I alt blev der landet 341.000 tons fisk i Skagen Havn i 2019, og selvom det er en lille tilbagegang i forhold til året før, øger havnen sin markedsandel fra 33,5 procent til 35,5 procent for den samlede mængde fisk landet i danske havne.

- Det viser igen, at vi har en attraktiv placering til fiskepladserne og de rette aftagere af fisken på havnen, så fiskerne kan få afsat deres landinger, siger Willy B. Hansen, der er administrerende direktør ved Skagen Havn.

Som det er nu, kommer 55 procent af de landede fisk fra udenlandske fartøjer. Det er svenske fiskere, der står for den største andel af udenlandske landinger – blandt andet fra det svenske rederi Themis.

- Skagen ligger centralt i forhold til fiskepladserne, hvad enten man fisker i Kattegat/Skagerrak eller Nordsøen. Og så findes her alle muligheder for landing af såvel konsum som industrifisk med gode afsætningsmuligheder, siger Henning Jensen, der er rederichef hos Themis.

Skagen Havn er i gang med en udvidelse med 190.000 kvadratmeter nyt landareal, 1075 meter nye kajer og øgede vanddybder.

Udvidelsen forventes at være færdig i januar 2021.