LIGE NU:

Skagen Festival efter regeringens udmelding: Ærgerligt at udskyde jubilæumsfesten, men sundheden er vigtigst

Festivalen var nummer 50 i rækken, men dén må nu skubbes til næste år – efter regeringen mandag aften meldte ud, at der til og med august er forbud mod større forsamlinger. Også Dana Cup må formentlig udskyde fodboldstævnet.

Folkekære stjerner som Folkeklubben, Søren Huss , Ib Grønbech og Tørfisk må alligevel ikke underholde gæsterne til Skagen Festival.

Heller ikke selvom, festivalen i år kunne fejre sit 50 års jubilæum.

Efter regeringen mandag aften på et pressemøde anført af statsminister Mette Frederiksen (S) meldte ud, at der til og med august vil være forbud mod større forsamlinger, har også de nordjyske festivaler været nødt til at aflyse.

I hvert fald med mindre, man beslutter at udskyde festivalerne, til efter forbuddet udløber til august.

quote Nu er beslutningen taget, og så kan vi arbejde videre ud fra det. Jeg er ærgerlig over det, for vi har jo jubilæumsfestival. Men sundheden kommer selvfølgelig først. Så nu må vi håbe, vi får en kanon festival til næste år.

Lis Jensen, formand, Skagen Festival

Hos Skagen Festival har man ifølge formand Lis Jensen besluttet at udskyde festivalen til 2021.

- Nu er beslutningen taget, og så kan vi arbejde videre ud fra det. Jeg er ærgerlig over det, for vi har jo jubilæumsfestival. Men sundheden kommer selvfølgelig først. Så nu må vi håbe, vi får en kanon festival til næste år. Der er heldigvis ikke noget arbejde, der er spildt, for vi kan jo bruge af det, vi allerede har planlagt, siger Lis Jensen til TV2 Nord.

På pressemødet anerkendte statsminister Mette Frederiksen (S) festivalarrangørernes ærgrelse, som helt sikkert vil runge over hele landet i den kommende tid.

- Jeg ved, det er en træls besked at få. I er mange ildsjæle, der har slidt og slæbt for at få de her arrangementer på benene. Arrangementer, hvor danskerne normalvis samles, glædes og nyder livet, sagde hun.

Men ifølge Mette Frederiksen kan der være penge på vej til de nødstedte festivaler.

- Vi kigger på, om hjælpepakkerne gælder bredt nok, også i forhold til jer. Vi vil sammen med partierne drøfte, om vi kan forbedre pakkerne endnu mere, lød det fra statsministeren.

Skagen Festival: Vi havde forberedt os lidt

Vi fangede formanden for Skagen Festival under statsministerens pressemøde, og hun havde derfor endnu ikke nået at snakke sammen med bestyrelsen omkring de nærmere planer for næste års festival.

- Vi har slet ikke taget stilling til, hvad der helt konkret skal ske nu. Vi har selvfølgelig forberedt os lidt på, hvis den her beslutning ville komme oppefra og skrevet stikord til, hvad der så skulle ske. Men det gør det svært at planlægge i detaljer, fordi vi jo kun må mødes over telefonen. Men nu har vi heldigvis lidt at lave i påsken, siger formanden ironisk.

Dana Cup: Vi kan ikke skubbe stævnet til senere på året

Heller ikke i Hjørring regner man med, at Dana Cup bliver afviklet i år. Her mødes 1.000 hold fra 45 nationer for at dyste i fodbold.

- Vi har en meget stærk fornemmelse af, at der ikke bliver en Dana Cup i år. Vi samler jo 17.000-18.000 mennesker, og dét antal vil jeg tro, hører ind under regeringens definition af ’større forsamlinger’, siger Torben Vandsted.

Han ærgrer sig over beslutningen, men er helt enig i, at sundheden kommer først.

En løsning med at skære ned på antallet af deltagere til fodboldstævnet er dog ikke en reel mulighed, mener bestyrelsesmedlemmet.
- For så kommer vi til lade nogle ting udgå af stævnet, som ellers normalt er med til at give Dana Cup værdi, slår Vandsted fast.         
                    
At skubbe stævnet til efter august, når det formentlig igen er tilladt at samles mange tusinde mennesker, er heller ikke en løsning.

- Det er nødt til at være et sommerferiearrangement på grund af alle deltagere og de frivillige. Skolerne må ikke lukkes uden for sommerferien, så det kan ikke være på andre tidspunkter.

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

155019160_3938959839460037_8925757446378534070_o

Fokus på ny fjordforbindelse: Stil spørgsmål til transportministeren

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

Til forsiden

Til forsiden