Skagen Havn udvider med international fiskekoncern

Til havneudvidelsen Etape 3 har Skagen Havn indgået en lejekontrakt med det norske Pelagia en fiskekoncern, der skal indgå i etableringen af ny fiskeindustri på det nye areal.

Skagen Havn skal udvide til en 930 meter ny kaj i den nye havneudvidelse Etape 3. Nu har de så fået en lejer til en del af det store areal, skriver Skagen Havn i en pressemeddelelse. 

Den norske fiskekoncern Pelagia har indgået i en lejekontrakt med Skagen Havn til etablering af en ny fiskeindustri i havneudvidelsen Etape 3. 

- Vi er meget glade for den tillid Pelagia viser os ved at etablere sig på Skagen Havn. Det betyder, at vi nu har fået en kontrakt med den første store nøgleaktør i forhold til at komme videre med den fysiske etablering af Etape 3. Fremadrettet forventer vi, at aftalen betyder, at vi ser et øget antal landinger af fisk og dermed en øget omsætning og indtjening for havnen, siger Willy B. Hansen, adm. direktør for Skagen Havn.  

Skagen Havn skal udvide med et nyt landareal på 192.000 kvadratmeter, og den nye lejekontrakt giver Pelagia Danmark et areal på ca. 38.000 m2, og forventes at stå klar i løbet af 2020. Her vil Pelagia etablere en fiskeindustri, hvor de forarbejder pelagiske fiskearter som blandt andet sild. 

De bliver placeret umiddelbart ud til kajen for at kunne losse fra skib til fabrik. 

Læs også Skagen Havn vil i gang med Etape 3 af udvidelse